Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvi International Blue Sax

Prvi International Blue SaxDobri duh rock’n’rolla u suradnji sa Blues snagama predstalja Vam prvi International Blue Sax u srijedu 24. veljače uz gostovanje tri iznimna blues glazbenika - Kellie Rucker (USA), Matyas Pribojszki (H) i Ripoff Raskolnikov (A) uz prateći band.

Redovita BlueSax! u klubu Sax! ušla je u svoju drugu sezonu, a nakon gostovanja Lance Lopeza i Joe Filisko & Eric Nodena stiže nam treća internacionalna poslastica.

Iza Kellie Rucker, amerikanke rođene u Oklahoma Cityu duga je i uspješna karijera. Jedinstvena po tome što svira usnu harmoniku, što uz njen izražajni vokal čine ključ za uspjeh, u više od 20 godina nastupanja dijelila je pozornice sa imenima poput Dizzy Gillespie, Stephen Stills, Albert Collins, James Cotton, ZZ Top, Dan Hicks, Warren Zevon, Little Feat i B.B. King. Usnu harmoniku počela je svirati sa 12 godina, a njena bogata svjetska karijera dovela ju je i do snimanja na Grammy nominiranom albumu legendarnog blues gitariste Jon Butchera.

Mađar Matyas Pribojszki usnu harmoniku počeo je svirati sa 15 godina, uglavnom slušajući ploče Sonny Boy Williamsona a 1995. osniva prvi bend the Blues Fools. Ubrzo postaju najpoznatiji mađarski blues band u Europi a tijekom 10 godišnje karijere Matyas sa njima snima 3 albuma. U siječnju 2004. osniva Mátyás Pribojszki Band a prvi album „Flavours” izdaje u siječnju 2005. Bend nakon turneje 2006. snima live dvd „Live in Budapest” a 2008. jedan od najboljih europskih blues albuma „How many more?”. Sa svojim Austrijskim prijateljem, gitaristom Ripoff Raskolnikovim u ožujku 2009 snima album Room for two”.

Ripoff Raskolnikov, blues gitarista, skladatelj i vokalista, jedan je od posebnijih figura u europskom blues svijetu. Kao i mnogi kolege iskazuje divljenje i poštovanje prema naslijeđu Blind Willie McTella, Skip Jamesa, Robert Johnsona ili John Lee Hookera, ali s druge strane ne trudi se biti kopija, a granice koje možda često u tankoj crti dijele blues od nečega druga lagano prelazi. Njegova karizma i smisao za humor te njegova izražena osobnost i pristup blues glazbi čine ga jedinstven na ovim prostorima.

Cijeli nastup popratit će i izvrstan prateći band u sastavu: Erik Kovacs - piano, Robert Kepes – bass, Ferenc Szasz – gitara i Daniel Molnar – bubnjevi. U raznim suradnjama i kombinacijama ovi sjajni blues glazbenici predstavit će nam program od gotovo 2 sata glazbe.

Koncert počinje u 20 sati.

Ulaznice na blagajni kluba po cijeni od 30 kuna, za članove Blues snaga 15 kn.

Objavljeno 20.02.2010.

Vremeplov

Kao ljudska bića, moramo znati da nismo sami, da nismo ludi ili potpuno sišli s uma, da postoje ljudi koji osjećaju isto što i mi, žive kao i mi, vole kao i mi, koji su kao i mi…
Billy Joel