Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvi International Blue Sax

Prvi International Blue SaxDobri duh rock’n’rolla u suradnji sa Blues snagama predstalja Vam prvi International Blue Sax u srijedu 24. veljače uz gostovanje tri iznimna blues glazbenika - Kellie Rucker (USA), Matyas Pribojszki (H) i Ripoff Raskolnikov (A) uz prateći band.

Redovita BlueSax! u klubu Sax! ušla je u svoju drugu sezonu, a nakon gostovanja Lance Lopeza i Joe Filisko & Eric Nodena stiže nam treća internacionalna poslastica.

Iza Kellie Rucker, amerikanke rođene u Oklahoma Cityu duga je i uspješna karijera. Jedinstvena po tome što svira usnu harmoniku, što uz njen izražajni vokal čine ključ za uspjeh, u više od 20 godina nastupanja dijelila je pozornice sa imenima poput Dizzy Gillespie, Stephen Stills, Albert Collins, James Cotton, ZZ Top, Dan Hicks, Warren Zevon, Little Feat i B.B. King. Usnu harmoniku počela je svirati sa 12 godina, a njena bogata svjetska karijera dovela ju je i do snimanja na Grammy nominiranom albumu legendarnog blues gitariste Jon Butchera.

Mađar Matyas Pribojszki usnu harmoniku počeo je svirati sa 15 godina, uglavnom slušajući ploče Sonny Boy Williamsona a 1995. osniva prvi bend the Blues Fools. Ubrzo postaju najpoznatiji mađarski blues band u Europi a tijekom 10 godišnje karijere Matyas sa njima snima 3 albuma. U siječnju 2004. osniva Mátyás Pribojszki Band a prvi album „Flavours” izdaje u siječnju 2005. Bend nakon turneje 2006. snima live dvd „Live in Budapest” a 2008. jedan od najboljih europskih blues albuma „How many more?”. Sa svojim Austrijskim prijateljem, gitaristom Ripoff Raskolnikovim u ožujku 2009 snima album Room for two”.

Ripoff Raskolnikov, blues gitarista, skladatelj i vokalista, jedan je od posebnijih figura u europskom blues svijetu. Kao i mnogi kolege iskazuje divljenje i poštovanje prema naslijeđu Blind Willie McTella, Skip Jamesa, Robert Johnsona ili John Lee Hookera, ali s druge strane ne trudi se biti kopija, a granice koje možda često u tankoj crti dijele blues od nečega druga lagano prelazi. Njegova karizma i smisao za humor te njegova izražena osobnost i pristup blues glazbi čine ga jedinstven na ovim prostorima.

Cijeli nastup popratit će i izvrstan prateći band u sastavu: Erik Kovacs - piano, Robert Kepes – bass, Ferenc Szasz – gitara i Daniel Molnar – bubnjevi. U raznim suradnjama i kombinacijama ovi sjajni blues glazbenici predstavit će nam program od gotovo 2 sata glazbe.

Koncert počinje u 20 sati.

Ulaznice na blagajni kluba po cijeni od 30 kuna, za članove Blues snaga 15 kn.

Objavljeno 20.02.2010.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj