Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uručene ovogodišnje 16. glazbene nagrade Porin

Uručene ovogodišnje 16. glazbene nagrade PorinSvečanost dodijele 16. diskografske hrvatske nagrade Porin 2009. održana je u Biogradu, a nagrade su dodijeljene u kategorijama za najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolju vokalnu suradnju, najbolji album zabavne glazbe, najbolji rock album, za najbolju mušku vokalnu izvedbu, najbolju žensku vokalnu izvedbu te pjesmu i album godine.

U kategoriji najbolje skupine s vokalom Porin je dobila grupa Majke za skladbu ”A ti još plačeš” s albuma Unplugged.

Porin za najbolju vokalnu suradnju pripao je Massimu Saviću i Neni Belanu za skladbu ”Zar više nema nas”, dok je za najbolji album pop glazbe proglašen album Dina Dvornika ”Pandorina kutija”, a nagradu je primila Ella Dvornik.

Za najbolji album zabavne glazbe nagradu Porin dobio je Arsen Dedić za album ”Rebus”, a Porin za najbolji rock album pripao je skupini Majke za album ”Unplugged”.

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Tony Cetinski za pjesmu ”Ako to se zove ljubav” s istoimenoga albuma dok je Porina za najbolju žensku izvedbu dobila Josipa Lisac za pjesmu ”Tisuću razloga” s albuma ”Živim po svome”.

Nagrade za životno djelo uručene su skaldatelju Ljubi Kuntariću, pjevačici Terezi Kesoviji i posmrtno Dinu Dvorniku, a nagradu je primila njegova supruga Danijela.

Za pjesmu godine proglašena je pjesma ”Zar više nema nas” Nene Belana i Massima Savića, a Porina za najbolji album godine dobio je Dino Dvornik za album ”Pandorina kutija”.

Ove godine Porin prvi put gostuje u dva grada jer je ranije u Šibeniku održana svečana dodjela nagrada u kategorijama klasične, jazz i duhovne glazbe

Objavljeno 11.05.2009.

Vremeplov

Nogomet je festival taština. Jedanaest spermija pokušava na sve načine ući u jajašce. Jako mi je žao golmana...
Bjork