Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock albumi: Kraj programa – Kraj programa (Rocklive Records, 2013.)

RiRock albumi: Kraj programa – Kraj programa (Rocklive Records, 2013.)Kraj Programa, Riječki bend koji je nastao kada su se udružili članovi bendova Invert, Tost i Mburns u kratko je vrijeme privukao pažnju javnosti na sebe, a sada je tu i njihov album prvijenac istoimenog naziva ’Kraj programa’.

Album započinje brzom numerom ’Blizu moga pogleda’ koju krase pamtljivi refren i pjevna melodija. Nastavlja se u nešto bržem ritmu u vidu prvog singla naziva ’Prekid programa’ za koji je snimljen i video. Pjesma je već od svog objavljivana zasigurno osvojila veći broj slušatelja, jer ima sve što potencijalni hit treba imati, snažnu glazbenu podlogu, odličan i uvjerljiv vokal, dobar tekst i zarazan refren.

Uvjerljivo i dinamično nastavljaju s ’Izgubljenim snovima’ i numerom ’Bez tebe’ zadržavajući prepoznatljivost u glazbenom potpisu.

Slijedi prva ’sporija’ pjesma ’Da si tu’ kojoj zadržava energičnost čitavog albuma, i dalje je tu čvrsta ritam sekcija i puno gitara. Nakon kratkog usporavanja kroz petu numeru na albumu, nastavljamo u brzom tempu prema drugoj polovici albuma uz pjesmu ’Sreća’.
Slijedi ’Promjena’ prva uistinu nježnija pjesma na albumu, koju krase izražajan vokal, odlučan bubanj i nježne gitare, a zatim se uz lagano poigravanje s tempom i dinamikom nižu brze i energične ’Let u sutra’ i ’Kada sve nestane’.

’Sami na planeti’ potencijalni je hit sa zaraznom melodijom i pamtljivim refrenom, energična i brza numera sakriven na samom kraju ’Kraja programa’.

Za sam kraj ostavili su nam malu akustičnu poslasticu u vidu numere ’U mojim mislima’. Dokaz da ’Kraj programa’ odlično zvuči i kad se išteka iz struje.

Skupina Kraj programa albumom je potvrdila da su grupa kvalitetnih mladih glazbenika koji znaju kako žele zvučati i dobro koriste svoje glazbeno iskustvo kako bi doprli do slušatelja. Iako je u njihovim nazivima puno prekida i krajeva ipak je ovaj album potvrdio da su oni na odličnom početku.

Popis pjesama:
1. Blizu moga pogleda
2. Prekid programa
3. Izgubljeni snovi
4. Bez tebe
5. Da si tu
6. Sreća
7. Promjena
8. Let u sutra
9. Kada sve nestane
10. Sami na planeti
11. U mojim mislima

Kraj programa – Prekid programa


AS Paulić

Objavljeno 24.05.2013.

Vremeplov

Možete svirati s takozvanim ”pravim glazbenicima”, no prava glazba dolazi kada dođe do interacije među stvarnim ljudima.
John Fogerty