Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock albumi: Kraj programa – Kraj programa (Rocklive Records, 2013.)

RiRock albumi: Kraj programa – Kraj programa (Rocklive Records, 2013.)Kraj Programa, Riječki bend koji je nastao kada su se udružili članovi bendova Invert, Tost i Mburns u kratko je vrijeme privukao pažnju javnosti na sebe, a sada je tu i njihov album prvijenac istoimenog naziva ’Kraj programa’.

Album započinje brzom numerom ’Blizu moga pogleda’ koju krase pamtljivi refren i pjevna melodija. Nastavlja se u nešto bržem ritmu u vidu prvog singla naziva ’Prekid programa’ za koji je snimljen i video. Pjesma je već od svog objavljivana zasigurno osvojila veći broj slušatelja, jer ima sve što potencijalni hit treba imati, snažnu glazbenu podlogu, odličan i uvjerljiv vokal, dobar tekst i zarazan refren.

Uvjerljivo i dinamično nastavljaju s ’Izgubljenim snovima’ i numerom ’Bez tebe’ zadržavajući prepoznatljivost u glazbenom potpisu.

Slijedi prva ’sporija’ pjesma ’Da si tu’ kojoj zadržava energičnost čitavog albuma, i dalje je tu čvrsta ritam sekcija i puno gitara. Nakon kratkog usporavanja kroz petu numeru na albumu, nastavljamo u brzom tempu prema drugoj polovici albuma uz pjesmu ’Sreća’.
Slijedi ’Promjena’ prva uistinu nježnija pjesma na albumu, koju krase izražajan vokal, odlučan bubanj i nježne gitare, a zatim se uz lagano poigravanje s tempom i dinamikom nižu brze i energične ’Let u sutra’ i ’Kada sve nestane’.

’Sami na planeti’ potencijalni je hit sa zaraznom melodijom i pamtljivim refrenom, energična i brza numera sakriven na samom kraju ’Kraja programa’.

Za sam kraj ostavili su nam malu akustičnu poslasticu u vidu numere ’U mojim mislima’. Dokaz da ’Kraj programa’ odlično zvuči i kad se išteka iz struje.

Skupina Kraj programa albumom je potvrdila da su grupa kvalitetnih mladih glazbenika koji znaju kako žele zvučati i dobro koriste svoje glazbeno iskustvo kako bi doprli do slušatelja. Iako je u njihovim nazivima puno prekida i krajeva ipak je ovaj album potvrdio da su oni na odličnom početku.

Popis pjesama:
1. Blizu moga pogleda
2. Prekid programa
3. Izgubljeni snovi
4. Bez tebe
5. Da si tu
6. Sreća
7. Promjena
8. Let u sutra
9. Kada sve nestane
10. Sami na planeti
11. U mojim mislima

Kraj programa – Prekid programa


AS Paulić

Objavljeno 24.05.2013.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)