Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sonic Boom Six – ‘Sonic Boom Six’ (Xtra Mile Recordings. 2012)

Sonic Boom Six – ‘Sonic Boom Six’ (Xtra Mile Recordings. 2012)Četvrti album za Sonic Boom Six britansku ska-punk petorku predvođenu Paul Barnes (aka Barney Boom) pjevačem i basistom i Laila Khan (aka Laila K) pjevačicom. Uz njih dvoje u bendu su i Nick Horne (aka The Blade) gitara, trombon, melodika, bas i Neil McMinn (aka Madfish) bubnjevi, semplovi i James Routh (aka Jimmy T Boom) gitara, sintisajzer, trombon, bas. Album je objavila neovisna Xtra Mile Recordings kuća čiji su članovi Against Me, Frank Turner, Future Of The Left.

Producent je Peter Miles (The King Blues, We Are The Ocean, futures, Dry The River, Canterbury).

Ovaj izvanredni album otvara ”For The Kids Of The Multiculture” objavljena kao nezavisni singl još krajem 2011. godine. Od starta se susrećete sa zvukom SB6, mješavinom punka, ska, reggea i metala. Čini se da je ”For The Kids Of The Multiculture” samo most između klasičnog zvuka koji je bend imao do ovog albuma i zvuka koji prevladava ovim albumom. Utjecaj dubstepa je uvijek bio prisutan ali već na prvom službenom singlu ”Virus” elektro utjecaji prevladavaju. Kao što kažu u tekstu pjesme ”kao virus dolazi da vas ščepa”, i to SB6 uspijevaju poslije samo dvije pjesme ovog albuma i sigurni ste da slušate remek djelo alternativne glazbe.

”Karma is A Bitch” treća na albumu, svojom energijom samo nastavlja žestoko kako to ovaj bend umije. Laila K vas uvodi u ovaj splet ska rock-a, hard core-a i hip hop-a od strane Barney Boom-a. Sa svakom novom pjesmom ovaj album vam nedopušta predah, uz SB6 možete plešete, skačete ali ne možete sjediti i mirno slušati. Pogotovu uz ”Karma is A Bitch”.

Uvijek socijalno i politički aktivni u svojim textovima, baš kao iu pjesmi ”SOS (State Of Shock) ”. Reggae sa mješavinom ska i elektro ritmova malo umiruje ovaj album. Gost u pjesmi S.O.S. je DJ Kerrang! Radia Matt Simboli u ulozi radio voditelja post apokalipse.
”Gary Got A Gun” je klasična SB6 pjesma kakve bend pravi od 2002. Oni jednostavno uspijevaju iznova zadrže pozornost slušatelja i ostanu dosljedni sebi.

U pjesmi ”The High Cost Of Living”, dub step sa metal-om, utjecaj Enter Shikari-ja je nepobitan, dijelom balada, dijelom post hardcore. Jedinstvena kombinacija koja vas tjera na razmišljanje zašto ovaj bend ne može doživjeti svjetsku slavu kao No Doubt koji su na početku karijere imali sličnu glazbenu koncepciju ali su je izdali u zamjenu za pop pjesme i spotove na MTV.

”Who Will Survive (And What Will Be Left Of Them)” hard core kakvog se ne bi postidjeli ni Clawfinger, Killing Joke i Bad Brains. Drugi službeni singl s albuma ”Keep On Believing” je posvećena počecima ovog benda i prijateljima koji su uz njih svih ovih godina. Pjesma koja vas obavija toplinom i vraća osmijeh na lice uz tekst koji slavi mladost koja je svima nama koji imamo iste ideale bila slična.

”Flatline” predposlednja na ovom albumu nastavlja žestoko i prepušta mirnijoj ”Karma Is A Lady” zatvoriti ovo fenomenalno ostvarenje, definitivno najbolje u karijeri benda koji je uvijek izdavao samo dobre albume. Posljednja ”Karma Is A Lady” je svojevrsni odgovor na treću pjesmu ”Karma is A Bitch” gdje su karmu nazvali kučkom a sada uz ispriku je oslovljavaju sa dama. Kako reagge zvuči u 21. stoljeću možete čuti baš u ovoj pjesmi.

Odličan završetak za album koji nudi dosta toga, jedinstvenu mješavinu glazbenih žanrova i ženskog i muškog vokala, elektroničkih i žičanih instrumenata. Dosta pozitivne energije uz vesele ritmove Sonic Boom Six-a i četrdeset minuta uživanja za poklonike drugačijeg glazbenog stvaralaštva.

Mikica Stanković

Objavljeno 14.05.2013.

Povezani članci

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens