Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ten Years After – “A Sting In The Tale”

Ten Years After – “A Sting In The Tale”Pedeset godina nakon realizacije tj. izdavanja njihovog istoimenog debi albuma 1967. godine, Ten Years After se vraćaju s potpuno novim studijskim albumom koji sadrži dvanaest novih pjesama.

Novi album ”A Sting In The Tale” objavljen je 20. 10. 2017. godine za izdavačku kuću Butler Records (CD) i Music On Vinyl (LP). Originalnim članovima Ric Lee (bubnjevi) i Chick Churchill (keys) pridružili su se Icon Colin Hodgkinson (Peter Green, Spencer Davis, Chris Rea, Whitesnake,..) i višestruko nagrađivani gitarist / vokalist Marcus Bonfanti (Van Morrison, Ginger Baker, Ronnie Wood).

Početak njihovog meteorskog uspona, danas gledano, je definitivno njihov nastup na The Woodstock Music and Arts festivalu u kolovozu 1969. godine. Bend je prekinuo s radom 1974., ali se ponovno spajao nekoliko puta desetljećima poslije.

U originalnoj postavi poslednji studijski album bio je objavljen 1990. godine pod nazivim “About Time”. Predvodnik je bio, naravno, Alvin Lee, za vrijeme sedamdesetih jedan (ako ne i) od najbržih gitarista. Godine 2013. Alvin Lee je umro od komplikacija tijekom rutinskih medicinskih postupaka.

Godine 2004 Ten Years After izdali su album “Now” bez Alvim Leea. Gitarista i pjevač bio je Joe Gooch kojeg je publika na koncertima odlično prihvatila.U toj postavi TZA su posjetili prostor bivše Jugoslavije. Ista postava snimila je 2008. godine album “Evolution”. U sijećnju 2014. Gooch i originalni basist Leo Lyons napuštaju bend.

Te iste, 2014. godine osnivači Ric Lee i Chick Churchill (koji žele sačuvati uspomenu na bend i odati počast legendarnim albumima koje su napravili s Alvin Leejem tijekom godina) regrutirali su nove članove i tako nastavili život ovog benda. Bili su željni snimanja studijskog albuma te su u postavi koja je realizirala novi album nastupali uživo preko tri godine.

Za novi album bend je energiju i spontanost sa nastupa u živo prenio u studio pa samim tim pjesme imaju magiju kakvu su činili raniji albumi TYA koji i danas imaju magijsku glazbenu privlačnost.

Poslušajte i uvjerite se da Ten Years After imaju magiju, uostalom, 50 godina rada ne može se izbrisati kako god promatrali, ovaj novi album izložba je njihovog dugotrajnog klanjanja blues, rockandroll i jazz glazbi, a da ne bi izašli iz svog muzičkog stila prisutna je i virtuoznost muziciranja.

Pjesme koje vam preporučujem su: “Iron Horse”, “Up In Smoke” i kada smo već spomenuli virtuoznost “Stoned Alone”…

Ivica Stanković

Objavljeno 07.11.2017.

Vremeplov

Odlučili smo se ne udaljavati više od milje od svoje kuće, a sada smo prošli ne znam koliko tisuća milja.
Craig Finn (The Hold Steady)