Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Transplants - In A Warzone (Epitaph, 2013.)

Transplants - In A Warzone (Epitaph, 2013.)Kada čujete albume poput ’In A Warzone’ shvatite da punk nije nikada ni umro nego je u svojim najboljim godinama.

Transplants je grupa sačinjena od članova Rancid, Blink 182 i repera Skinhead Roba i možda su snimili jedan od najboljih punk albuma još od albuma ’London Calling’. Svaka pjesma je priča za sebe i drugačija je od prethodne, imaju dovoljno žestine a ipak se na trenutke smire do neprepoznatljivosti.

“War Zone” otvara disk agresivno u pravom američkom punk stilu. S malo više melodičnosti jslijedi sljedeća ”See It To Believe It” dok treća ”Back To You” s više ritma djeluje umirujuće u odnosu na prve dvije.

Prvi i jedini singl ”Come Around” samo pokazuje da ovi dečki znaju sve pa čak i napraviti hit, ako je ovo jedina koju ste čuli onda nećete povjerovati koliko je drugačija od ostalih na albumu.

”Something ’s Different” je stvarno drugačija, rap stvar, uz Skinhead Roba gosti su Bun B i equipt. ”Any Of Them” ima Stooges prizvuk, ”Silence” je u staroj HC maniri, ”All Over Again” je kao omaž Bad Brainsima. Surf rock i rap u ”It ’A Problem”, gost je Paul Wall.

Kao tobogan vas ovaj album vodi kroz najbolje od punk glazbe, ima svega što je potrebno za remek djelo. Snimiti punk album nije teško, ali snimiti dobar punk album to već ne može svatko.

’In A Warzone’ nije komercijalno izdanje, niti nema potrebe da bude. Ne obraća se puritancima koji tvrde da punk mora biti ovakav ili onakav. Kako je Mick Jones iz The Clash rekao: ”Punk je bio naša sloboda, mogli smo se oblačiti kako smo htjeli i svirati što želimo.” E baš je takav treći album Transplants, oslobođen od svih predrasuda i opredjeljenja.Mikica Stankovic

Objavljeno 17.07.2013.

Vremeplov

Stvarno je mnogo pojava u glazbi i u prošlosti i danas kojima se divimo.
Nenad Borgudan (Detour)