Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dorf ’10 – Najava

Dorf ’10 – NajavaFestival dokumentarnog rock filma – DORF ’10 održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do . ožujka 2010. u Gradskom kazalištu ’Joza Ivakić’ u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Nakon 3 godine i velikog uspjeha festivala, ovogodišnji DORF nastavlja sa predstavljanjem najnovijih regionalnih i inozemnih dokumentarnih glazbenih filmova.
Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

U svakom gradu i okolnim mjestima bit će organizirani i intro-događaji, o kojima ćemo uskoro izvijestiti.

Na otvorenju u Vinkovcima bit će prikazan film „Dr.Feelgood – Oil City Confidential“ legendarnog britanskog autora Juliena Templea, kao završni dio njegove trilogije o britanskom punku. Od regionalnih filmova izdvajamo film o kultnoj novosadskoj grupi Boye – „Prvi pravi ženski zvuk“, autorice Brankice Drašković, te film „Astralis – institucija“, Igora Neljaka o pionirima hrvatskog rave pokreta. Posebno mjesto u programu na ovogodišnjem izdanju dobila je ekipa iz agilne „Transmeet TV“.

Filmovi o Vladi Divljanu, Tomislavu Golubanu, Metalcamp festivalu, Le Zboru ili Radio Študentu bit će mahom premijerno prikazani hrvatskoj publici, na zadovoljstvo velikog broja zainteresiranih ali i organizatora kojima je impresivan broj prijavljenih regionalnih filmova najbolja nagrada za do sada učinjeno.

Filmovi nizozemskog autora Davida Kleijwegta „Eternal Children“ o freak folk sceni sa protagonistima Antony & The Johnsons, Devendri Banhart i CocoRosie te „Low – You may need a murderer“, o istoimenom američkom bandu kao i tri filma Petera Braatza o Walkabouts, Damo Suzukiju i Sex Pistols predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog žanra.

Neki filmovi biti će prikazani u sva 3 grada, a neke će imati ekskluzivnu priliku pogledati samo gosti u Rijeci, Zagrebu ili Vinkovcima.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala.

Objavljeno 28.01.2010.

Vremeplov

U međuvremenu, molim za malo solidarnosti jer glazba rikava...
Paolo Sfeci (HGU)