Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dorf ’10 – Najava

Dorf ’10 – NajavaFestival dokumentarnog rock filma – DORF ’10 održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do . ožujka 2010. u Gradskom kazalištu ’Joza Ivakić’ u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Nakon 3 godine i velikog uspjeha festivala, ovogodišnji DORF nastavlja sa predstavljanjem najnovijih regionalnih i inozemnih dokumentarnih glazbenih filmova.
Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

U svakom gradu i okolnim mjestima bit će organizirani i intro-događaji, o kojima ćemo uskoro izvijestiti.

Na otvorenju u Vinkovcima bit će prikazan film „Dr.Feelgood – Oil City Confidential“ legendarnog britanskog autora Juliena Templea, kao završni dio njegove trilogije o britanskom punku. Od regionalnih filmova izdvajamo film o kultnoj novosadskoj grupi Boye – „Prvi pravi ženski zvuk“, autorice Brankice Drašković, te film „Astralis – institucija“, Igora Neljaka o pionirima hrvatskog rave pokreta. Posebno mjesto u programu na ovogodišnjem izdanju dobila je ekipa iz agilne „Transmeet TV“.

Filmovi o Vladi Divljanu, Tomislavu Golubanu, Metalcamp festivalu, Le Zboru ili Radio Študentu bit će mahom premijerno prikazani hrvatskoj publici, na zadovoljstvo velikog broja zainteresiranih ali i organizatora kojima je impresivan broj prijavljenih regionalnih filmova najbolja nagrada za do sada učinjeno.

Filmovi nizozemskog autora Davida Kleijwegta „Eternal Children“ o freak folk sceni sa protagonistima Antony & The Johnsons, Devendri Banhart i CocoRosie te „Low – You may need a murderer“, o istoimenom američkom bandu kao i tri filma Petera Braatza o Walkabouts, Damo Suzukiju i Sex Pistols predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog žanra.

Neki filmovi biti će prikazani u sva 3 grada, a neke će imati ekskluzivnu priliku pogledati samo gosti u Rijeci, Zagrebu ili Vinkovcima.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’10 organizira Udruga ljubitelja filma ’Rare’ iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala.

Objavljeno 28.01.2010.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com