Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Javna tribina o Palachu u četvrtak u 18 sati

Ne želimo preuzeti prostor ili nametnuti naš model upravljanja, već započeti sveobuhvatnu javnu raspravu koja bi trebala postaviti pitanja vezana uz prostor kluba i na njih pokušati zajedno pronaći najbolje odgovore - kažu Miran Maćešić iz Akcije mladih s kojim se slažu i Vojko Braut te Hrvoje Štefan iz Foruma mladih SDP-a koji su sve zainteresirane pozvali da ovog četvrtka, 24. siječnja, u 18 sati o sudbini Palacha rasprave na otvorenoj tribini upravo u klubu u Kružnoj. Oni su predložili da zbog specifičnosti kluba, Grad Rijeka razmisli i o potpunom ukidanju zakupnine prostora, čak i po povlaštenim uvjetima.

Sudionici javne tribine:
1. Vojko Obersnel (gradonačelnik Rijeke)
2. Ozren Culić (klub Kocka; Split)
3. Aljoša Pužar (Filozofski fakultet; Rijeka)
4. Davor Mišković (udruga Drugo more; Rijeka)
5. Damir Radović (udruga Ri Rock; Rijeka)
6. Krešimir Vogrnic (udruga Parnas; Rijeka)
7. Luisa Ritoša (udruga Galerija O.K.; Rijeka)
8. Hrvoje Štefan (Forum mladih SDP-a; Rijeka)
Moderator tribine: Miran Mačešić (Akcija mladih; Rijeka).

Koliko su zapravo mladi grada Rijeke zainteresirani za Palach i njegovu sudbinu i kako promišljaju njegovu budućnost, trebala bi pokazati upravo ova tribina, a hoće li gradski oci uopće uvažiti njihovo mišljenje i moguća riješenja, pokazat će pak novi natječaj za zakupca prostora.

Više od dva tjedna vrata Palacha su zatvorena, već dva tjedna čeka se službeni zahtjev Multimedijalnog centra i Damira Čargonje Čarlija za raskid ugovora o zakupu, ili pak odluka Grada Rijeke da on raskine ugovor s aktualnim zakupcem. Dva tjedna se nagađa o mogućoj sudbini kultnog kluba u Kružnoj koji ove godine obilježava 40 godina postojanja.

Do 7. veljače, kada ističe jednomjesečni kolektivni godišnji odmor MMC-a, sve će se riješiti, najavljuje Damir Čargonja Čarli i dodaje - pitanje je samo vremena i nekih pregovora oko načina raskida ugovora. Istek kolektivnog godišnjeg odmora čeka i Grad Rijeka koji je spreman raskinuti ugovor, ukoliko to ne učini MMC.

Zatvaranje kluba Palach, ali i, po njemu, opće ozračje besperspektivnosti za mlade ljude u Rijeci, naveli su glumca Bosnimira Ličanina, dugogodišnjeg voditelja danas zatvorene Otvorene scene Belveder, da za 25. siječnja u 16 sati najavi javno samospaljivanje ispred zgrade Grada Rijeke na Korzu. Ukoliko Ličanin realizira svoj naum, njegov protestni čin dogodit će se točno devet dana nakon spaljivanja Jana Palacha – 16. siječnja 1969. godine. Namjeravam se politi alkoholom, ne benzinom, i zapaliti se šibicom. Pored mene bit će moja fotografija u prirodnoj veličini, ali još nisam odlučio hoću li spaliti sebe ili fotografiju. Ovim činom ne želim ni popularnost ni zahvalnost, nego to činim zbog besperspektivnosti budućih mladih koji su osuđeni na alkohol i drogu jer im nisu ponuđeni adekvatni sadržaji - izjavio je Ličanin za Novi list.

Objavljeno 22.01.2008.

Vremeplov

Što pokreće velika djela? Taština.
Janko Polić Kamov