Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riječka premijera komedije ’’Čefuri raus!’’

Riječka premijera komedije ’’Čefuri raus!’’Riječka premijera filma održat će se u subotu, 22.02.2014.s početkom u 20:00 uz gostovanje redatelja i scenarista Gorana Vojnovića.

Drugi dugometražni film Gorana Vojnovića ekranizacija je njegove vlastite hit-knjige ’’Čefurji rau’’! koja progovara o mladim Slovencima ’jugoslavenskog’ porijekla.

Marko, Adi, Aco i Dejan sjede ispred bloka zgrada u Fužinama. Marko je ljut zbog toga što je prestao trenirati košarku, što ga zanosna televizijska voditeljica ne primjećuje i što će mu otac pobjesniti nakon što sazna da je prestao s treninzima. Adi je iziritiran činjenicom da je njegov brat Sanel ovisnik o drogi te zbog toga što njegov otac Mirsad radije spava s konobaricama u Austriji nego se bavi problemom svoga sina. Makarovićka – vesela djevojka zadaje probleme Aci koji se želi osvetiti Damjanoviću, vozaču autobusa. Dejan je tjeskoban zbog toga što se njegova majka želi preseliti u Slovenske Konjice. Jedne noći policajci četvoricu prijatelja zaustave na cesti i u tom trenutku njihovi životi krenu u jednom potpuno drugom, neočekivanom smjeru....

Pored četvorice glavnih glumaca u filmu je važnu ulogu odigrao i poznati glumac Emir Hadžihafizbegović koji je upravo za ovaj nastup osvojio nagradu za najboljeg glavnog glumca na filmskom festivalu u Cottbusu.

Goran Vojnović autor je knjige «Čefuri raus!», bestselera koji je u Sloveniji oborio rekorde prodaje, a koji je prije par godina objavljen u Hrvatskoj gdje je također postigao zavidne brojke kada je prodaja u pitanju. Ove godine Vojnović je snimio i film.

Film je miljenik publike, nagrađen je na Dokuartu u Bjelovaru, Mediteran Film Festivalu te ZagrebDox-u te je i dobitnik Specijalne nagrada Unistar za ’ironičan pogled na stvarnost’ na filmskom festivalu u Minsku.

’’Čefuri raus!’’ je na redovnom repertoaru Art-kina do 28.02..

Objavljeno 22.02.2014.

Vremeplov

Mislim da imamo dvije važne misije u životu. Jedna je da otkrijemo tko smo mi ustvari, a druga je da okusimo koliko god možemo života i iskustva.
David Coverdale (Deep Purple)