Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Singlica je widget aplikacija za računala koja dolazi iz Rijeke

”Singlica” je besplatna widget aplikacija za PC i Mac računala koja korisnicima omogućava prikaz naziva i izvođača glazbenog broja koji se trenutno emitira u eteru Otvorenog radija. Ovo je jedan od prvih hrvatskih widgeta, a nastao je u suradnji Otvorenog radija iz Zagreba i Kreativnog odjela iz Rijeke - poznatog po prvoj hrvatskoj advergaming igri - nagrađivanoj edukativnoj prometnoj simulaciji ”Urban Jungle” i snimanju glazbenih spotova.

Widgeti su popularne male i praktične desktop aplikacije koje obavljaju neku od jednostavnih i često korištenih funkcija. Najjpopularniji su widgeti s prikazom vremenske prognoze, novčanim tečajevima, enciklopedijama, odabranim vijestima i slični. Velikom većinom koriste Internet za pribavljanje potrebnih informacija, a oni vezani za hrvatske pružatelje on-line usluga su, nažalost, još uvijek malobrojni. ”Singlica” omogućava ažuriranje (update) putem Interneta, a u planu su i mnoga buduća proširenja funkcionalnosti.

Widget je raspoloživ za download putem web stranica Otvorenog radija (www.otvoreni.hr). Podršku korisnicima pruža Kreativni odjel putem e-maila podrska@kreativni.hr. Za korištenje widgeta ”Singlica” potrebno je imati instaliran Yahoo Widget Engine (3.1) - program nastao iz shareware softvera ”Konfabulator” koji je prvi popularizirao ideju widgeta. Za instalaciju je potrebno imati minimalno Windows XP (Service Pack 1), Windows 2000 ili Mac OS X 10.3 ili noviji operativni sustav. Yahoo Widget Engine raspoloživ je na adresi Widgets.yahoo.com i besplatan je.

Sve dodatne informacije o ovom projektu moguće je dobiti u Kreativnom odjelu - agenciji za tržišne komunikacije i multimedijsku produkciju. Kontakt je Kreativni.hr. Budite i vi kreativni dok surfate i slušate mjuzu.

Objavljeno 22.05.2006.

Vremeplov

Ljepota muzike je u ljepoti čovjeka koji je donese.
Dado Topić