Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

SVE JE SPREMNO ZA PREMIJERU FILMA ”RITAM ROCK PLEMENA”

Na jutarnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak s početkom u 11 sati u riječkoj kavani Kont, uz prisustvo mnogobrojnih medija [RTL, HTV, Nova TV, Kanal R, RiTV, Radio Rijeka, Primorski radio, SVID radio, Novi list, Jutarnji list, Večernji list i drugi] saznali smo posljednje informacije i detalje vezane uz prikazivanje dokumentarnog filma o riječkoj rock sceni ”Ritam rock plemena”.

Na pitanja okupljenih odgovarali su redatelj Bernardin Modrić, scenarist Koraljko Pasarić, te stručni suradnik i voditelj tiskovne konferencije Nikola Cvjetović [uzgred rečeno jedan od dvojice urednika Ri-rock.com magazina koji upravo čitate].

Okupljeni novinari i znatiželjnici su na početku tiskovne konferencije imali priliku pogledati službeni trailer filma, koji je zorno predstavio što nas očekuje na premijeri - brzu, dinamičnu i provokativnu priču o glazbenoj sceni koja oduvijek ”ima muda”, još od prvih naraštaja s kraja 60-tih godina, preko prvih punkera, do današnjih rockera koji održavaju plamen Ri-rocka u sasvim drugačijem društvenom ozračju.

Redatelj Bernardin Modrić, koji u šali tvrdi ”da mu se više baš i ne diže od silnog stresa” kaže da je unatoč tom, prolaznom sindromu zbog finaliziranja filma oko kojeg se podigla velika prašina, spreman na sučeljavanje sa svim zainteresiranim stranama jer ”Ritam rock plemena” je napokon i službeno gotov, te spreman za prvo javno prikazivanje. Modrić upozorava da je odabir aktera koji su dobili svoj prostor bio najteži zadatak jer film traje devedeset minuta, a priča o riječkoj rock sceni desetljećima, te dodaje da se nikako nije htio voditi načelom kojim se izrađuju telefonski imenici, već načelom odabira najbitnijih izvođača u određenom vremenskom razdoblju.

Saznajemo da je već rezervirano prvih stotinjak karata za premijeru filma koja će se održati u nedjelju 09. listopada u kinu Teatro Fenice, dok se od četvrtka popodne karte puštaju u redovnu prodaju po cijeni od 25 kn. Nakon premijere ”prvog riječkog cjelovečernjeg filma” gdje će se okupljeni moći počastiti besplatnim Riječkim pivom, proslava rođenja ovog celuloidnog novorođenčeta će se nastaviti u klubu Palach sve do ranih jutarnjih sati.

Objavljeno 07.10.2005.

Vremeplov

Vjeruj u ljubav. Vjeruj u čaroliju. Do vraga, vjeruj u Djeda Božićnjaka. Vjeruju druge. Vjeruj u sebe. Vjeruj u svoje snove. Ako ti nećeš, tko će?
Jon Bon Jovi