Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sve o Liburnia Jazz festivalu

Sve o Liburnia Jazz festivaluVeć devetu godinu za redom, Opatija prvi vikend u srpnju živi jazz. I ove godine Opatija će ugostiti Liburnia Jazz Festival - prema prepoznatljivosti, broju koncerata i posjetilaca – definitivno najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji. S 14 koncerata Street Jazza i 6 koncerata na Ljetnoj pozornici 9. Liburnia Jazz Festival tako može najaviti ukupno 20 koncerata na 8 pozornica u samo 3 dana.

Street Jazz je 2008. osvojio sedam gradskih lokacija, a tako će biti i ove godine. Program Street jazza počinje u 17.00 h, a završava netom prije ’’velikih“ koncerata na Ljetnoj pozornici. Koncerti će se održavati na kupalištu Slatina (restoran Vongola), terasama hotela Imperijal, Milenijum, Bristol i Lounge baru Monokini. Na Street Jazzu će ukupno učestvovati 11 bandova koji će održati 14 koncerata.

Posebnost Liburnia Jazz Festivala su i dvije pokretne pozornice JAZZ BUS i JAZZ BOAT. Jazz Bus je opatijsko-riječki turistički autobus koji će od Slatine do Rijeke putovati s jazz bandom na krovu. Jazz Boat je turistički brod Contessa Toursa iz Opatije koji će kretati s opatijskog mula u 19.30 h, ploviti rivijerom uz live jazz koncert, fritule i bisku, i dovesti publiku netom prije početka koncerata na Ljetnoj pozornici natrag na mul. Cijena ovog krstarenja je simboličnih 60,00 kn, a ulaznice se mogu kupiti u svim opatijskim agencijama i hotelima. Sa 14 koncerata Street Jazza i 6 koncerata na Ljetnoj pozornici 9. Liburnia Jazz Festival tako može najaviti ukupno 20 koncerata na 8 pozornica u samo 3 dana.

Ovom prilikom želimo najaviti i ostale headlinere 9. Liburnia Jazz Festivala. Nakon kultnih Medeski, Martin & Wood koji otvaraju Festival 3. VII. i u Opatiji počinju svoju ovogodišnju europsku turneju, sljedećeg dana – subotu, 4. VII. – na Velikoj sceni Ljetne pozornice imat ćemo priliku čuti Ex Tempore Orchestra – umjetnički eksperiment udruge Liburnia Jazz i Elvisa Stanića nastao na ovogodišnjem 4. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Veliku Britaniju, Nizozemsku i Bugarsku (detaljno u prilogu s biografijama).

Iste večeri nastupit će i Mario Canonge Trio. Canonge je neizmjerno talentirani pijanist-virtuoz koji je cijelu svoju karijeru posvetio otvaranju novih glazbenih horizonata i poticanju svih formi glazbene razmjene, te promoviranju tradicionalne glazbe Haitija, Kube i Zelenortskih otoka kao i svog rodnog Martinika.

Posljednjeg dana Festivala – nedjelja, 5. VII. – jazz poslastica za kraj – koncert „nove, velike trubačke nade jazza“ – Christian Scott Quintet. Ovaj „mladić s trubom“ je osvojio i jazz puriste i hip hop zajednicu čvstim osobnim imageom, jasnim i neskrivenim glazbenim uzorima, te snažnim i odlučnim političkim stajalištima i po mnogočemu je jedinstvena i specifična pojava na današnjoj glazbenoj sceni.

Ulaznice za koncerte na Ljetnoj pozornici moći će se kupiti od 1. lipnja na svim prodajnim mjestima Eventima u Hrvatskoj, Festivalu Opatija i Turističkom uredu u Opatiji.
Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 200,00 kn, za petak i nedjelju 80,00 kn u pretprodaji (100,00 kn na dan koncerta), a za subotu 60,00 kn u pretprodaji (80,00 kn na dan koncerta)

Objavljeno 04.06.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Nikad neću biti sluga, ali nikad ni gospodar!
Zoran Štajdohar Zoff (Grč), intervju za RiRock.com