Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sve o Liburnia Jazz festivalu

Sve o Liburnia Jazz festivaluVeć devetu godinu za redom, Opatija prvi vikend u srpnju živi jazz. I ove godine Opatija će ugostiti Liburnia Jazz Festival - prema prepoznatljivosti, broju koncerata i posjetilaca – definitivno najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji. S 14 koncerata Street Jazza i 6 koncerata na Ljetnoj pozornici 9. Liburnia Jazz Festival tako može najaviti ukupno 20 koncerata na 8 pozornica u samo 3 dana.

Street Jazz je 2008. osvojio sedam gradskih lokacija, a tako će biti i ove godine. Program Street jazza počinje u 17.00 h, a završava netom prije ’’velikih“ koncerata na Ljetnoj pozornici. Koncerti će se održavati na kupalištu Slatina (restoran Vongola), terasama hotela Imperijal, Milenijum, Bristol i Lounge baru Monokini. Na Street Jazzu će ukupno učestvovati 11 bandova koji će održati 14 koncerata.

Posebnost Liburnia Jazz Festivala su i dvije pokretne pozornice JAZZ BUS i JAZZ BOAT. Jazz Bus je opatijsko-riječki turistički autobus koji će od Slatine do Rijeke putovati s jazz bandom na krovu. Jazz Boat je turistički brod Contessa Toursa iz Opatije koji će kretati s opatijskog mula u 19.30 h, ploviti rivijerom uz live jazz koncert, fritule i bisku, i dovesti publiku netom prije početka koncerata na Ljetnoj pozornici natrag na mul. Cijena ovog krstarenja je simboličnih 60,00 kn, a ulaznice se mogu kupiti u svim opatijskim agencijama i hotelima. Sa 14 koncerata Street Jazza i 6 koncerata na Ljetnoj pozornici 9. Liburnia Jazz Festival tako može najaviti ukupno 20 koncerata na 8 pozornica u samo 3 dana.

Ovom prilikom želimo najaviti i ostale headlinere 9. Liburnia Jazz Festivala. Nakon kultnih Medeski, Martin & Wood koji otvaraju Festival 3. VII. i u Opatiji počinju svoju ovogodišnju europsku turneju, sljedećeg dana – subotu, 4. VII. – na Velikoj sceni Ljetne pozornice imat ćemo priliku čuti Ex Tempore Orchestra – umjetnički eksperiment udruge Liburnia Jazz i Elvisa Stanića nastao na ovogodišnjem 4. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Veliku Britaniju, Nizozemsku i Bugarsku (detaljno u prilogu s biografijama).

Iste večeri nastupit će i Mario Canonge Trio. Canonge je neizmjerno talentirani pijanist-virtuoz koji je cijelu svoju karijeru posvetio otvaranju novih glazbenih horizonata i poticanju svih formi glazbene razmjene, te promoviranju tradicionalne glazbe Haitija, Kube i Zelenortskih otoka kao i svog rodnog Martinika.

Posljednjeg dana Festivala – nedjelja, 5. VII. – jazz poslastica za kraj – koncert „nove, velike trubačke nade jazza“ – Christian Scott Quintet. Ovaj „mladić s trubom“ je osvojio i jazz puriste i hip hop zajednicu čvstim osobnim imageom, jasnim i neskrivenim glazbenim uzorima, te snažnim i odlučnim političkim stajalištima i po mnogočemu je jedinstvena i specifična pojava na današnjoj glazbenoj sceni.

Ulaznice za koncerte na Ljetnoj pozornici moći će se kupiti od 1. lipnja na svim prodajnim mjestima Eventima u Hrvatskoj, Festivalu Opatija i Turističkom uredu u Opatiji.
Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 200,00 kn, za petak i nedjelju 80,00 kn u pretprodaji (100,00 kn na dan koncerta), a za subotu 60,00 kn u pretprodaji (80,00 kn na dan koncerta)

Objavljeno 04.06.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Jako nam je stalo da stignemo do vrha, ali to ćemo postići svirajući našu muziku, bez ikakvih ustupaka.
Nick Mason (Pink Floyd)