Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

SVE O ŠAJETINOJ RETROMANIJI

Pokretanjem glazbenog showa ’’Retromanija’’, koji će ovih dana zaživjeti na programu RTL televizije, Dražen Turina Šajeta dobio je ulogu televizijskog voditelja koji će na svoj način obrisati slojeve prašine preko starih ploča, nekoć popularnih lica, priča i anegdota, koje su vremenskim odmakom od dva ili tri desetljeća već dobile status ’’Oldtimera’’.
Počevši od 29. travnja ove godine, ’’Retromanija’’ će tako jednom tjedno kroz razna gostovanja, živu svirku i, kako najavljuju, ’’mnogo zabave’’, evocirati uspomene na 70-e i 80-e godine prošlog stoljeća. Uz voditelja Šajetu, okosnica ’’Retromanije’’ bit će upravo ljudi čije su karijere trajale kroz posljednja tri desetljeća. Gosti emisije dolazit će ne samo iz Hrvatske već iz svih krajeva bivše države, a radit će se o glumcima, pjevačima i skladateljima, sportašima, dakle svima čija su imena vezana uz to razdoblje. Mada službenih informacija o budućim gostima još nema, doznali smo neka od imena koja će se tamo vjerojatno pojaviti – prije svih reaktivirano Bijelo dugme, nekoć najpopularniji bend, možda i jedine prave rock zvijezde bivše Jugoslavije, zatim također megapopularni pjevač iz bliže prošlosti Zdravko Čolić, osim toga ugostit će se stara postava Novih fosila, gostovat će i naš slavni glumac Boris Dvornik a upućeni tvrde da bi već prva emisija mogla biti pravi ’’bum’’. Naime, priča se da će gostovati glavom i bradom, heroj mladih 70-tih i 80-tih Boško Buha aka Slavko Štimac.
Uz voditelja i gosta, glavni nositelj zabave trebao bi biti kućni bend Retromanijaci – kako je najavio Šajeta, kvintet riječko-lovranskih snaga koji sačinjavaju Henry Radanović, Marko Lazarić, Olja Dešić, Ivan Pešut te producent Ivo Popeskić, dok su prateći vokali članice grupe Rivers Ana Kučan i Irena Ćepulić.
Retromanija nije vezana čisto uz glazbu, iako će se mnogo svirati – bit će tu sporta, reklama, prastarih videospotova, stvari poput gramofona, kazetofona, a važno je napomenuti da da se show neće baviti proučavanjem fenomena i različitih društvenih pojava već je gotovo potpuno temeljen na zabavi, najavljuje Šajeta, kojem je voditeljska uloga tek jedna u nizu zanimacija poput sviranja, pisanja kolumni.

Objavljeno 15.04.2005.

Vremeplov

Danas svi pričaju kako su nekada rockeri htjeli rušiti ne znam što, a zapravo smo svi bili mladi i ludi i bilo je normalno biti protiv svega. Nije li to zadaća mladosti?
Igor Modrić, riječki redatelj