Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’’TV UM’’ četvrti singl Manofona

’’TV UM’’ četvrti singl ManofonaGrupa Manofon koja predstavlja svojevrsno osvježenje na domaćoj sceni, poznata po svom unikatnom zvuku koji osvaja na prvo slušanje, predstavlja novi singl.

Nakon uspješnih singlova ”Ovisnik, zvuk”, ”Novac” i ”Stranci”, od kojih je ”Ovisnik, zvuk” nakon provedenih deset uzastopnih tjedana na top listi Otvorenog radija izabran za singl godine, riječki kantautorski dvojac Boris Štok i Vedran Križan, tvorci projekta Manofon u eter puštaju i četvrti singl.

Radi se o pjesmi ”TV UM” sa istoimenog albuma prvijenca koji osvaja odlične kritike kako struke, tako i publike. ”TV UM” je, kako je već kod Manofona uobičajeno, vrlo zanimljiv spoj plesnog refrena i angažiranog teksta, kritizirajući sveopći utjecaj medija na svijet današnjice.

Manofon će svoj debi album ”TV UM” uživo i u cjelosti sa osmeročlanim bendom promovirati i na nadolazećem petom po redu Hartera festivalu, 13. lipnja u Rijeci, a uz renomirane svjetske izvođače kao sto su Royksopp, Klaxons, Laibach i drugi.

Riječki kantautorski duo čine: Vedran Križan – klavir, klavijature, programiranje i Boris Štok – glas, a glazbu koju rade opisuju kao akustičnu, ugodnu i usmjerenu prema zrelijoj publici nastalu pod utjecajem raznih stilova koja se može svesti na pop fusion s elementima jazza i elektronike.

Objavljeno 23.05.2009.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar