Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Abraxas - Bend je ponovno na okupu

Abraxas - Bend je ponovno na okupuVijest da je čuveni Abraxas ponovno na okupu, da su već odradili nekoliko proba u garaži i da se spremaju za povratak pred vjernu publiku odjeknula je gradom na Rječini, a tragom te vijesti odlučili smo ih posjetiti na jednoj od proba i uvjeriti se da su glazbenici još uvijek u formi te da su im se pridružili i neki novi članovi.

I zaista su u dobroj sviračkoj formi, a nakon desetak godina pauze uskoro će se ponovno naći pred publikom, istina prvo na privatnoj veselici, no već na jesen spremaju pravi povratnički koncert iako još uvijek točna lokacija i datum nisu određeni.

Sve je počelo početkom devedesetih kad su braća Ilir i Ljuz Kajtazi, Bernard Kolveši, Nenad Vidaković i Duško Vukov, inače otac mlade pjevačice Tine Vukov, osnovali jezgru Abraxasa. S njima je tada svirao i Tonči Grabušić, a ubrzo su im se pridružili i puhači Miljenko Gržalja, Anton Železnik, Marko Anić, Boris Lovrić, Boris Mohorić i Fortunato Antić na kongama. Danas ponovno okupljeni Abraxasi u svoje su redove primili i mlada pojačanja – Zvjezdana Ružića, Savu Ivkovića i Marka Duvnjaka.

Abraxas je nastao sasvim slučajno početkom devedesetih, svirali smo aktivno sve do 1998. godine, a onda je došlo do malog zasićenja i poduže pauze. Sve je počelo neobaveznim druženjem velikih zaljubljenika u glazbu koju smo, zbog obiteljskih i poslovnih razloga, morali zapustiti. Iako je povod našeg ponovnog okupljanja jedna privatna veselica, odlučili smo se sastati na duže vrijeme i nastaviti tamo gdje smo stali 1998. godine jer nam je ipak nedostajalo to naše druženje uz glazbu kao i sama glazba koju smo svirali, kazali su nam Abraxasi koji su u vrijeme najveće popularnosti palili i žarili Kvarnerom i Istrom.

Hoće li nastaviti tamo gdje su stali krajem devedesetih, njihova vjerna publika morat će pričekati jesen i prvi povratnički koncert.

Danijela Bauk

Objavljeno 02.07.2007.

Vremeplov

Svirajte glazbu - ne instrument.
Nepoznat autor