Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera hotel

Hartera hotelOsnovna je namjera organizatora bila pronaći prostor za kamp sa 100 šatora za sve veći broj posjetitelja izvan Rijeke.

I našli su ga, na dvije etaže prekrasne tvorničke hale, gdje je reciklažom raznog vrsta materijala, glomaznog otpada i naplavljenog drveta uz stotine sati rada stvoren Hartera Hotel, na gotovo 1000 kvadratnih metara koji se dosada nisu koristili za potrebe festivala.

U razmišljanjima što gostima dodatno ponuditi kako nikada ne bi zaboravili svoj boravak na Harteri, rodile su se ideje o kupatilu, svetištu, muzeju i osobitom lounge prostoru, naravno na pomaknuti, Hartera način.

Tako je za potrebe kupatila izgrađen posebni prolaz koji vodi na plažu u koritu rijeke Rječine (na mjestu graničnog stupa između Italije i Jugoslavije), na mjesto na koje ljudska noga ranije nije kročila.

Gosti Hartere uživat će tako u tuširanju u nevjerojatnom ambijentu unutar bivšeg industrijskog kompleksa iz 19. stoljeća, tik uz izvor pitke vode.

Na putu do kupatila, gosti prolaze kroz atraktivni dio postave jedinog hrvatskog muzeja (jedan od 3 na svijetu) starih kompjutera Peek&Poke, a stara će računala biti slobodna za korištenje i prisjećanje na pionirske dane kompjuterske revolucije.

Elektro Svetište, smješteno u zabačenom tunelu koji asocira na samostanske zidine, posebna je priča. Brojne vizualizacije i glazba povezuju sve velike svjetske religije stvarajući jedinstven ambijent za opuštanje i kontemplaciju.

Sama velika dvorana spoj je kampa, ručno izrađenog namještaja i začudnih separea osvijetljena je sa 12 ogromnih rotacionih lustera koji pod UV rasvjetom stvaraju neviđen ambijent i pozadinu za treći Harterin floor.

Za potrebe Hartera Hotela dopremljene su tone i tone naplavljenog drveta sa istarske plaže Tunarica.

Hartera Hotel novi je doprinos podizanju svijesti o jedinstvenim prostorima bivše riječke tvornice papira.

Objavljeno 06.06.2009.

Vremeplov

Nikad neću biti sluga, ali nikad ni gospodar!
Zoran Štajdohar Zoff (Grč), intervju za RiRock.com