Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hladno pivo na Kastafskom Kulturnom Letu

Hladno pivo na Kastafskom Kulturnom Letu17.08.2018. na Crekvini u Kastvu u sklopu Kastafskog Kulturnog Leta koncert će održati jedan od najpoznatijih hrvatskih rock sastava, Hladno pivo...

Okupili su se krajem osamdesetih u zagrebačkom predgrađu Gajnice, da bi već devedesetih postali jedan od najpoznatijih punk rock sastava. Tekstovi njihovih pjesama obično izražavaju kritičan stav prema vladajućem ustroju društva te često ismijavaju brojne društvene običaje i prihvaćene norme ponašanja.

Njihovu glazbu karakterizira jednostavan punk - rock stil. Prodali su više od 60000 primjeraka albuma te odsvirali brojne koncerte, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu (Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Njemačkoj). dobitnici su mnogih priznanja i nagrada – 8 Porina, 8 Zlatnih Koogli, 2 Crna mačka, nagradu Davorin…

Za CD s pjesmom ”Šamar” sastav je 2003. godine dobio nagradu Joško Kulušić za promicanje ljudskih prava u medijima.

U proljeće 2005. Hladno Pivo je krenulo u do tada najveću glazbenu turneju u karijeri. Najveći koncert do tada održavaju po prvi puta u velikoj dvorani Doma sportova pred oko 10 000 obožavatelja.

U proljeće 2007. izdali su album ”Knjiga žalbe” i na turneji posjetili sve veće gradove u Hrvatskoj. Nakon poduže stanke 2011. objavili su novi album pod nazivom ”Svijet glamura”, a 2015. izdaju album ”Dani zatvorenih vrata”.

Ove godine Hladno pivo obilježava 30 godina prisustva na glazbenoj sceni.

Cijena ulaznice iznosi 80 kn.

Objavljeno 14.08.2018.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)