Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna: Otvaranje Animafesta u Rijeci!

Nagradna: Otvaranje Animafesta u Rijeci!Animafest u Rijeci se svečano otvara danas, 10. lipnja u 21 sat uz zvukove jazza, bolera i rumbe, animiranom glazbenom romansom ”Chico i Rita” oskarovca Fernanda Truebe i Javiera Mariscala.

Animafest ’11 posebnu pažnju posvećuje djeci izborom vrsnih animiranih filmova za sve dobne skupine djece, a ulaz je slobodan za svu djecu do 12 godina. Na matinejama u 11 sati i projekcijama u 17 i 19 sati bit će prikazan program za najmlađe, remek-djelo ”Kerity, kuća bajki” i animirani triler ”Život jednog mačka”. Za sve ljubitelje animacije tu su i povoljni festivalski paketi.

Animirana glazbena romansa ”Chico i Rita” oskarovca Fernanda Truebe (film ”Belle Epoque”) i najpoznatijeg španjolskog dizajnera Javiera Mariscala - romantična i strastvena priča o ljubavi i džezu svečano otvara Animafest u Rijeci u Art-kinu Croatia - ovoga petka, 10.lipnja 2011. u 21 sat.

Priča u ritmu latinoameričkih balada, bolera i rumbe odvest će publiku Art-kina na Kubu 1948. godine gdje se susreću daroviti skladatelj i nadarena pjevačica, a nakon tog susreta svatko od njih juri za svojim snovima i jedno za drugim od Havane do New Yorka, Las Vegasa i natrag. Uz originalan soundtrack legendarnog kubanskog pijanista, osnivača benda i skladatelja Beboa Valdésa, ”Chico i Rita” dočaravaju ključan trenutak u razvoju džeza. Film je ispunjen glazbom legendi džeza kao što su Thelonious Monk, Cole Porter, Dizzy Gillespie i Freddy Cole.Prije samog svečanog otvorenja, 10. lipnja u 19 sati, mala i velika publika imat će priliku pogledati dobitnika nagrade publike na 21. Svjetskom festivalu animiranog filma, ”Kerity, kuća bajki”, filma za djecu u režiji slavnog Dominiquea Monféryja. Monfery je 2004. godine bio nominiran za Oscara za svoj fantazmagorični animirani film ”Destino” na kojem je surađivao s velikanima Salvadorem Dalijem i Waltom Disneyjem.

Film ”Kerity, kuća bajki”, koji je osvojio srca publike na ovogodišnjem Animafestu slavi radost čitanja i svijet bajki – i na jednom je mjestu sljubio Alisu, Crvenkapicu, Petra Pana i druge junake omiljenih dječjih knjiga u zajedničkoj animiranoj avanturi. Svi oni oslanjaju se na hrabrog glavnog junaka, sedmogodišnjeg dječaka Natanaëla, koji se bori za spas svoje magične biblioteke i živote svojih novih prijatelja.RiRock.com i Art-kino Croatia poklanjaju 2x2 ulaznice za svečano otvaranje Animafesta u Rijeci za petak, 10. lipnja u 21 sat, film ”Chico i Rita”. Svoje podatke šaljite na ri-rock@net.hr.

Objavljeno 10.06.2011.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin