Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tina Vukov - Školarka s ozbiljnim jazzy pjesmama

Tina Vukov - Školarka s ozbiljnim jazzy pjesmamaIako je pobjednica Dore 2006., Severina, gotovo prva vijest svih medija, natjecanje za hrvatsku pjesmu Eurosonga otkrilo nam je pobjednicu iz sjene - Tinu Vukov koja se od konkurencije izdvojila glasom, stasom, ali i pjesmom. Osvojila je treće, za nju sve nego utješno mjesto, prestigavši mnoge mainstream zabavnjake poput Ivane Banfić, Danijele, Graše, Magazina i vesele im bratije. Tina definitivno nije rock ali nije niti wannabe estradnjak...

Zaista sam prezadovoljna svojim plasmanom priznala je 17-godišnja Tina i dodala kako je i prije nastupa bila svjesna da ima atipičnu pjesmu. ”Il treno per Genova” nije uobičajena pjesma za Doru i mislila sam da neću ući ni u finale, a kamoli da ću osvojiti treće mjesto.

No, za mladu Riječanku ovo nije bio glazbeni debi. Ona je prije tri godine potpisala ugovor s Croatia Recordsom, a ubrzo je došla i suradnja s Matijom Dedićem s kojim je nastupila prije dvije godine na Dori.

Zajednički prijatelj Tonči Grabušić pustio je Matiji neke moje demo snimke. Njemu se to svidjelo i pozvao me da budem njegova gošća u BP Clubu prisjeća se Tina svojih početaka i dodaje kako ipak glazbu smatra hobijem.

Ne vidim se isključivo kao pjevačica. Nakon srednje škole želim upisati studij engleskog i talijanskog i raditi nešto u toj struci kaže učenica trećeg razreda jezične gimnazije. Dokaz njezinim ambicijama i činjenica je da se već drugi dan nakon glazbenog vikenda u Opatiji vratila u školske klupe. Prijatelji iz razreda zaista su me odlično dočekali i cijelo vrijeme mi slali poruke potpore. Osim prijatelja i roditelji su ponosni na Tinu, no ipak s malom zadrškom.

Oni ne bi htjeli da se prečesto izlažem očima javnosti objašnjava Tina roditeljsku brigu i dodaje kako i sama pomalo strepi od tračeva koji počinju kružiti o javnim osobama. U zadnjih tjedana dana svašta sam pročitala o sebi. Bilo je tu raznih komentara i dobrih i loših, ali to je valjda tako. Neki te vole, a neki ne zaključuje i dodaje kako se divi nekim našim pjevačima i pjevačicama koje ne pogađaju zlobni komentari i tračevi na račun njihove intime.

Osim toga, ljudima dosadite ako se stalno razvlačite po medijima - kaže ona. Ipak, u pripremi je njezin prvi album koji će, kako kaže, svjetlo dana ugledati za mjesec-dva. Bit će to mješavina glazbe koju i privatno voli, jazz, bosanova i latino glazba. Tina kaže kako je svjesna da u Hrvatskoj ne vlada pomama za takvom glazbom, no ona ima čvrst stav. Nisam osoba koja lako pristaje na kompromise i uvjerena sam da neću raditi komercijalnije stvari zbog veće slave i novca - završila je mlađahna Tina.

Iva Sviben - Večernji list / obrada Ri-rock.com

Objavljeno 13.03.2006.

Vremeplov

Punk kao pokret možda i jest mrtav ali neke ključne zasade tog pokreta, tako zorno prisutne na riječkoj sceni, zasigurno nisu. Jer bez tih zasada, uobličenih u glazbenom antikonformizmu, u nepristajanju na diktat industrije zabave, u naglašenoj individualizaciji autorskog rukopisa, sve pod cijenu svjesna pristajanja na status marginaliziranog, teško da bi te scene ikad bilo.
Velid Đekić, riječki publicist i novinar