Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Matija Woo - ”Šutnja”

Video: Matija Woo - ”Šutnja”Iz srca Rijeke izranja Matíja Woo, eksplozivan glazbeni dvojac koji prvim singlom ”Šutnja” donosi nostalgičan plesni zvuk popraćen moćnom porukom. (Foto: Ira&John)

Matíja (Božidarka-Matija Čerina), talentirana riječka glazbenica i bivša sudionica showa The Voice Hrvatska, se nakon umjetničke pauze vraća na glazbenu scenu s čvrstim stavom i zavidnom dozom samopouzdanja. Nakon putovanja kroz samoistraživanje, Matija je pronašla novi glas, obnovljena i osnažena strastvenom energijom i odlučnim stavom koji plijeni pažnju svakim njenim korakom.

Novo glazbeno poglavlje otvara s pojačanjem dugogodišnjeg prijatelja i sugrađanina. Zajedno s gitaristom i basistom Vedranom Woo Vučkovićem, poznatim po svom radu u poznatim riječkim bendovima (Unlogic Skill, Grad, Chasing Nord, Projekt, Ministranti), nastao je dvojac Matíja Woo.

Pod novim nazivom koji je spoj njihovih imena stvaraju glazbu koja odražava njihovu jedinstvenu umjetničku sinergiju. Osebujan vokal Matíje, koji joj je donio brojne nagrade, u kombinaciji s Vedranovom glazbenom vještinom, rezultira nezaboravnim melodijama koje osvajaju publiku i dokazuju da su njihovi različiti stilovi savršena formula za uspjeh.

”Šutnja” oslobađa val energije pulsirajućim ritmom i uzbudljivim melodijama te utjelovljuje bit nepokorivog izražavanja, pozivajući slušatelje na prekid šutnje bezuvjetnom žestinom. Pjesma donosi nostalgičan zvuk 80tih u primamljivoj fuziji suvremenog zvuka elektro pop rocka.

”Pjesma ’Šutnja’ nastala je kao odgovor na pokušaje nametanja stavova i strahova. Odgovor na stalnu borbu stvarnosti, onog neizrečenog i nedopuštenog. Mentalne borbe sa samim sobom i svakodnevnim životnim izazovima”, govore nam članovi o nastanku pjesme.

Tekst potpisuju oba člana, Božidarka-Matija Čerina i Vedran Vučković, a uz njihov doprinos glazbi i aranžmanu, svoj prepoznatljiv potpis pridonio je i Darko Terlević. Matíja Woo s Darkom priprema i cijeli nadolazeći album, kojim će na glazbenu scenu donijeti novu dozu eksplozivnosti i svježine.

Za mističan spot zaslužan je još jedan talentirani tandem, Ira&John, koji su svojom kreativnošću savršeno prenijeli atmosferu i poruku pjesme u vizualan format. U spotu su se članovi sastava Matíja Woo zatekli u svijetu umotanom u mističnu foliju, simbolizirajući zarobljenost vlastitog glasa i izražavanja.

Zagasita svjetla i gusti dim dominiraju scenom, stvarajući osjećaj tjeskobe i izolacije, dok Matíja svojim snažnim nastupom probija negativnost. U ovom napetom okruženju plesačica Sara Kirinčić svojom koreografijom dočarava otpor i borbu protiv prisile šutnje, pojačavajući dramatičnost i slikovitost spota koji gledatelje ne ostavlja ravnodušnima.

Matíja Woo predstavlja pravo osvježenje na glazbenoj sceni i svojim prvim singlom ”Šutnja” donosi inovativan zvuk. Par će sirovom energijom i strašću unijeti neobuzdan intenzitet u svijet glazbe te će zasigurno postati tema mnogih razgovora i naslovnica.

Objavljeno 27.05.2024.

Vremeplov

Hipiji su htjeli ljubav i mir. Mi bi Ferrarije, plavuše i lovu.
Alice Cooper