Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Sa Islanda po prvi puta u Hrvatsku stižu Pascal Pinon

Video: Sa Islanda po prvi puta u Hrvatsku stižu Pascal PinonIslandski folk-pop duo Pascal Pinon (ime je poveznica s cirkuskim izvođačem s početka 20.stoljeća poznatijeg kao kao ”the Two Headed Mexican” ) dolaze iz Reykjavika, a riječ o dvjema sestrama, blizankinjama, Jófrídur i Ásohildur Ákadöttir.

U dobi od četrnaest godina zajedno s još dvojicom svojih prijatelja odlučile su osnovati bend. Koristeći instrumente koje su imali na dohvat ruke i vježbajući u u svojoj spavaćoj sobi, vrlo brzo stječu simpatije. Na istom mjestu su održale i svoj prvi koncert: nazivajući ga ”Prijateljski koncert ’.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, redaju se svirke na raznim lokacijama (osim klubova,festivala česti su tzv.” kućni nastupi”), a uskoro slijedi i snimanje prvog albuma.
Istoimeni debi album (”Pasacal Pinon”) izdan je 2010. a pjevaju i na islandskom i engleskom jeziku.

U protekle dvije godine djevojke su obišle uzduž i poprijeko (Evropa, Japan...) promovirajući album bilo daje riječ o samostalnom koncertu ili nastupu na festivalu, pri tome marljivo radeći na novom albumu. A novi album ugledao je svjetlo dana u nedjelju, 20.01. 2013., nazvan ”Twosomeness”

S drugim albumom Pascal Pinon ulaze u odrasli svijet, obično povezan sa odricanjem od snova i mašte, pun kompromisa , međutim ove djevojke, čini se da se idu u svome smjeru; još povezanije, bliskije,..”spojene i jedinstvene u svome zvuku.”.

Spomenemo li još da je album snimao i producirao Alex Somers (producent albuma Sigur Rós & Jónsi) dobiti ćemo potvrdu da se iza Pascal Pinon ne krije kratkotrajno osvježenje nego još jedno kvalitetno glazbeno ime s Morr music etikete.Kako Pascal Pinon zvuče možete saznati 28.02. u riječkom klubu Tunel gdje će im se pridružiti i riječki bend Marinada.

Marinada- art klapa, romantičari bez premca, alternativni scrcolomci ili The Modern Lovers novog vijeka promoviraju svoj posljednji vinil singl ”Čista jubav” (samoizdanjeMRND001) te CD album ”Marinada za crne tipke i bijele zube” (Slušaj najglasnije!), a najavit će i budući LP vinil ”Marinada na dobrom glasu”.
Objavljeno 14.02.2013.

Vremeplov

Mi se bavimo specijalnom vrstom umjetnosti u ambijentu koji je neprijatan sanjarima.
Frank Zappa