Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jasna Bilušić & New deal premijerno u kazališnoj dvorani Park!

Jasna Bilušić & New deal premijerno u kazališnoj dvorani Park! Prije malo više godinu dana iznenadno nas je napustio veliki jazz glazbenik, inspiracija, mentor, udomitelj hrvatske jazz scene - Boško Petrović. Zatečena nemilim događajem, zagrebačka jazz scena ostala je bez najtoplijeg stagea BP cluba, zaustavila se usred jazz kompozicije na pola tona ne pronašavši do danas adekvatni šarmantni prostor gdje bi zajedno sa publikom dijelila veliku ljubav prema jazzu.

Naravno, jazz koncerti se održavaju u Zagrebu, ali se nikada više nije ponovila čarolija koja je sijala u clubu BP – vrhunski jazz glazbenici, vanvremenski session momenti, savršena akustika, ljubitelji jazza u publici, šarmantan i decentan prostor.

Prisjećanje na zlatna vremena BP cluba poslužile su nam kao inspiracija i uvod i oslikavanje željene atmosfere predstojećeg velikog koncerta Jasne Bilušić i njenog benda New Deal koji će se održati u subotu 27.10. u kazališnoj dvorani Park. Boška Petrovića se organizatori nisu slučajno sjetili već ih je Jasnina povijest glazbenog odrastanja i sazrijevanja u jazz divu odvela u zlatna vremena jazza u Zagrebu – BP club.

Kum ”New Dealu” je, a tko drugi no naš legendarni Boško Petrović! B.P. je u mom glazbeničkom životu ”milestone”, škola i Akademija, a njegov klub dugih godina mog profesionalnog stasanja drugi dom, moja učionica i pozornica, kako glazbe u koju se davno zaljubih, tako i svega onog okolnog što čini neodoljivi svijet glazbenika, i što svatko tko želi postati njegov sudionik mora naučiti, izjavila je svojevremeno Jasna Bilušić.

Program ovog sastava klasične formacije jazz-trija, odn. jazz-kvarteta repertoarno izlazi iz strogih stilskih odrednica; kroz odabir popularnih kompozicija u rasponu od npr. Burta Bacharacha, preko Madonne, Paula Simona, Vana Morrisona i The Doorsa, pa sve do jazz-standarda kao što su npr. ’Caravan’, ’Just one of those things’,’ I’ve got the world on a string’ ili ’I’m oldfashioned’ ili čak izvornih sevdalinki kao što je ’Što te nema’, sastav New Deal potvrđuje sve češću tezu u svijetu glazbe da jazz ne znači što nego kako.

Sastav New Deal odlikuje rafinirani zvuk i komorni pristup muziciranju, te u konačnici zabavan i komunikativan nastup, pogodan i za publiku koja nije isključivo orijentirana ka jazz glazbi.

Jezgru jazz-sastava New Deal čine : Jasna Bilušić – vocal, Hrvoje Galler – klavir i Saša Borovec – kontrabas.

Sastav stalno surađuje i s perkusionistom Ninom Mureškićem, te povremeno i s kolegom flautistom Žarkom Hajdarhodžićem, a po potrebi i s ostalim glazbenicima koji prihvaćaju njihov zahtjevni i sofisticirani pristup pomno odabranom glazbenom materijalu.

Kazališna dvorana Park, orginalnog izgleda 80’s, savršene akustike, opremljena vrhunskim razglasom u samom centru Zagreba u predivnom parku Ribnjak zajedno sa Jasnom Bilušić i njenim bendom New deal zasigurno će izroditi vrhunski jazz ugođaj. Posebno za ovu priliku u dvorani će biti postavljeni niži okrugli stolovi, kao i viši barski stolovi u želji da što više dočaramo atmosferu pravih jazz klubova.

Zbog kapaciteta dvorane broj spomenutih stolova će biti ograničen, tako da će prvih 36 posjetioca koji kupe ulaznice dobiti rezervaciju za stol u prvom redu te tako imati priliku uživati u dvosatnom koncertu u savršenim uvjetima za jazz.

Broj ostalih sjedećih mjesta je strogo ograničen zbog kapaciteta dvorane od 130 sjedećih mjesta te molimo posjetioce da na vrijeme pribave ulaznice po cijeni od 45Kn.

Ulaznice možete kupiti na šanku kluba Purgeraj&Park (park Ribnjak).

Vrata za ulaz na koncert se otvaraju u 21:00, a početak koncerta se najavljuje za 21:30.

Atraktivna lokacija Purgeraja&Parka omogućuje sigurno parkiranje vaših automobila u dvije parking garaže u neposrednoj blizini kluba po pristupačnim cijenama : Parking Langić - Langov trg bb, 1h – 4Kn te Parking Kaptol centar, Nova Ves 11 – 1h – 5Kn.

Objavljeno 18.10.2012.

Vremeplov

Vjeruj u ljubav. Vjeruj u čaroliju. Do vraga, vjeruj u Djeda Božićnjaka. Vjeruju druge. Vjeruj u sebe. Vjeruj u svoje snove. Ako ti nećeš, tko će?
Jon Bon Jovi