Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Lucija iz Punčki predstavlja debi album

Video: Lucija iz Punčki predstavlja debi albumŽIVA, poznatija kao Lucija Ivšić iz benda Punčke, predstavlja album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 29. rujna 2023., a pridružit će joj se DJ-ica Ivna Ji i gosti iznenađenja. (Foto: M. Peranović)

Nakon što se u vrijeme pandemije preselila u Melbourne, Lucija je počela novi projekt ŽIVA kojim se odmiče od dosadašnjeg rada. Rasprodani koncerti u novom australskom domu sjajna su uvertira za jedini nastup u Hrvatskoj, a u Zagrebu će uživo izvesti hvaljeni istoimeni debi “ŽIVA”.

Prvijenac broji devet pjesama, od kojih je šest pisano dvojezično, a napisala ih je, snimila i producirala Lucija Ivšić dok na aranžmanima surađuje s Anjom Tkalec. Pjesme predstavljaju put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je najavljen singlovima “Power”, “Dualism” i “Bad Blood”, koji su zavrijedili mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima. Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija, The AU Review i TripleJ, hvale hipnotičke vokale, te kompoziciju i produkciju.Hrvatski mediji hvale prvijenac. Siniša Miklaužić ga naziva modernim, alternativnim, radiofoničnim i albumom nove generacije i kaže da je “transžanrovski eksperimentalni biser”. Vedran Harča piše da je to “izuzetno hrabar i beskompromisan album koji u okvirima i naše i glazbenih scena susjednih država gotovo da nema srodnika”.

Dubravko Jagatić kaže da se “elektronika i slavonska narodna glazba prožimaju u jednom posve novom, jedinstvenom i nevjerojatno dobrom spoju dosad nespojivog. Izuzetno privlačno, više nego egzotično, intrigantno i uzbudljivo.” Igor Jurilj hvali “svježinu mraka i agonije kanaliziranih u eksperimentalne zvučne obrasce”.

Premijera prvijenca bit će prilika da Lucija Ivšić pokaže novi smjer u glazbi i da joj se na pozornici pridruže gosti iznenađenja. Večer će zatvoriti DJ-ica i producentica Ivna Ji koja istražuje eksperimentalne i melodične žanrove elektroničke glazbe, izdaje za Brokntoys i 20/20 Vision iz UK-a ili meksičku Aztlan Records, te gostuje na festivalima i klupskim večerima diljem Europe.

Ulaznice su 8 eura u pretprodaji, te 10 eura na dan koncerta. Dostupne su na Entrio.hr i Eventim.hr te svim prodajnim mjestima Entria i Eventima.

Objavljeno 03.10.2023.

Vremeplov

Da bi čovjek imao ljudska prava, mora imati i ime i prezime. Anonimni komentari bilo koje vrste su komentari bez društvenog i osobnog legitimiteta i izvan su svijeta obuhvaćenog kodeksom ljudskih prava... većina ljudi precjenjuju značaj anonimnih poruka na internetu.
Miljenko Jergović, književnik