Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Onli-tu – Spremite se da vas zaraze svojom pozitivnom glazbom!

Intervju: Onli-tu – Spremite se da vas zaraze svojom pozitivnom glazbom!Dok njihova vjerna publika odbrojava dane do izlaska debi albuma”Pozitiv mjuzik”, glazbeni internet magazin RiRock.com odlučio je saznati kako je teklo stvaranje ovog veselog dvojca koji se krije iza imena Onli-tu te koji su im daljnji planovi.

RiRock.com:Bliži se objavljivanje vašeg prvog albuma, kako se osjećate, zadovoljni, iscrpjeni, uzbuđeni....?

Onli-tu: Pa sve troje ustvari, osjećamo se iscrpljeno od hrpetine posla koje je trebalo obaviti vezano za album. Uzbuđeni smo jer znamo da fali još samo cca desetak dana da se album vrati iz štampe, a najzadovoljniji ćemo biti kada ga napokon primimo u ruke.
Još veće zadovoljstvo će biti kada na nekom od sljedećih koncerata, prodamo ili poklonimo naš prvi primjerak nekome od naših dragih nam fanova.
Cijena albuma će biti mega fantastična tako da očekujemo pravu navalu već prve dane nakon izlaska albuma.


RiRock.com: Gdje će se album moći nabaviti, osim na vašim koncertima?

Onli-tu: Distribuciju će raditi Aqaurius Records tako da će se cd moći kupiti gotovo u svim cd shopovima diljem lijepe naše.


RiRock.com: Kako je teklo stvaranje albuma. Vjerujem da se u tako mnogobrojnom bendu lakše dogovoritit oko toga što prolazi a što ne?

Onli-tu: Za razliku od drugih bendova u kojima je mnogo različitih karaktera, mišljenja, želja, a to stvara jednako toliko problema nama je snimanje proteklo u veoma pozitivnom ozračju, bratstvu i jedinstvu, što se može shvatiti iz naslova albuma koji glasi ”Pozitiv mjuzik”.
Na albumu se nalazi i hrpa ludih smicalica koje smo smislili za vrijeme snimanja pa vlasniku albuma preporučamo koncentrirano slušanje.
Svi naši dogovori traju otprilike deset sekundi tako da imamo ogromnu prednost i više vremena za rad ali postoji i mana, naravno. Morali smo raditi 100 poslova odjednom. A i tu su samo dva džepa, samo dvije ruke, dva tenisa, četiri noge ..... onli-tu ....kužiš ? Onli-tu brzo napreduje i raste …biti će od nas bend i pol.


RiRock.com: Što je s druge dvije ruke?

Onli-tu: One nam služe za kopanje nosa dok prve dvije nose instrumente


RiRock.com: Koliko se pjesama nalazi na albumu?

Onli-tu: Na albumu se nalazi onli deset hitova od kojih je devet potpuno autorskih te jedna mega obrada grupe Denis & Denis naziva ”Program tvog kompjutera” koji smo mi preimenovali u ”Zx spectrum”.
Sve pjesme su na hrvatskom jeziku i inspirirane su našim životnim događajima unazad zadnjih par godina tako da su pjesme veoma iskrene pa i dobro interpretirane.


RiRock.com: Kraj toliko autorskih radova zašto i obrada? I zašto baš ta?

Onli-tu: Postoji nebrojeno prerada zapravo prepjeva ove pjesme i to ljigavih da ti se zgadi. Mi smo to odlučili promijeniti. Uboli smo prstom u najprepjevaniju pjesmu ikada.
Mi smo borci nešto kao Rambo ili Stevo Segal…grlom u lubenice…Naš producent Boro imao je u studiju original matrice te pjesme, odnosno sve one klavijature i teme po čemu je ta pjesma i prepoznatljiva. Stvarno bi bilo šteta da su te matrice ostale ležati na nekom hardu pa smo u to morali uplesti našu pozitivnu vibru, malo brzine i distorzije dakako. :)
Dali smo i gospodinu Tolji da posluša i oduševio se, napisao nam je točno ovako :
”Imak nekih 10-tak verzija ”Kompjutera” ali ova mi je jedna od boljih. Odlične gitare i zgodno iskorištena matrica. Sve u svemu, definitivno najzabavnija verzija. Morat ćemo dogovoriti neku suradnju.”


RiRock.com: Kako biste opisali album u tri riječi?

Onli-tu: Ne, mi bi ga najbolje opisali u dvije riječi a to su pozitiv mjuzik ili ako baš hoćeš u tri pitko, zanimljivo, gruvi...


RiRock.com: Većina riječkih albuma nastaje barem na dvije lokacije, gdje ste vi svoj snimali, masterirali ...?

Onli-tu: Naš je album nastao u studiju Borisa Rakamarića na Zemetu. Njega smatramo i trećim članom benda jer upotpunosti sudjeluje u ludim idejama i oko produkcije, izrade covera, spota itd .....


RiRock.com: Što imate u planu po pitanju promocije albuma? Kada vas možemo čuti u Rijeci i gdje?

Onli-tu: Prva promocija je dogovorena u Zagrebu i to u klubu Soba 21.05., a riječka promocija će se održati u jazz Tunelu i to 27.05. Ima još nekih svirki koje su u planu i upravo smo u pregovorima, nekakve veće promocije u malo većim klubovima dogoditi će se ovu jesen. Također bi spot za prvi singl pjesmu ”Romantizam” trebao biti gotov uskoro pa ćemo vjerovatno i to prikazati, promovirati, počastiti se...

RiRock.com: Jesteli surađivali s nekim od riječkih glazbenika na ovom albumu, s kime?

Onli-tu: Surađivali smo a mladim riječkim jazz snagama. Damjan Grbac nam je snimio kontrabas za pjesmu ”Romantitam”, a Zvjezdan Ružić koji je ove godine nagrađen nagradom Status snimio je klavijature na pjesmama ”Romantizam” i ”Korača”.


RiRock.com: Poruka čitateljima glazbenog internet magazina RiRock.com?

Onli-tu: Dođite svi na našu promociju 27.05 u Tunel i budite nam pozitivno društvo .....
Čeka vas ugodna onli tu zaraza… biti,vidjeti,čuti… upoznati bend koji se skrivao i stvarao godinama svoj ludi instrument i materijal vrijedan slušanja. Vaš onli-tu spejs tim :).


Anamarija Simčić PaulićObjavljeno 10.05.2010.

Vremeplov

O, bože... Pa ja sam samo debeli ćelavi šezdesetogodišnjak koji pjeva blues. Kužite?
Joe Cocker