Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Disco noise punk eksperiment Maywa Denki u Močvari

Disco noise punk eksperiment Maywa Denki u MočvariMaywa Denki, nevjerovatni disco noise punk eksperiment ravno iz budućnosti dolazi u zagrebačku Močvaru 26.10.2009. Ako bismo rekli da podsjećaju na rane Kraftwerk ili Einstürzende Neubauten zbog kreiranja novih netipičnih (ne)instrumenata, ili da su ekscentrični i konceptualni kao Devo ili pak energični kao njihovi sunarodnjaci Polysics došli bismo samo do pola istine, jer Maywa Denki je puno više od toga.

Što se zapravo krije iza tog zagonetnog imena? „Maywa Denki u Japanu ima reputaciju kao i Sony, Panasonic ili Microsoft“, kaže Nobumishi Tosa, predsjednik te neobične tvrtke.

Maywa Denki je umjetnička jedinica koju je 1993. godine proizveo Nobumichi Tosa. Ime je dobila po tvornici koju je njegov otac vodio u nekim minulim vremenima. Tvornički stil je zadržan u terminima koje koristi: primjerice rad Maywe Denki zove se proizvod, a svaki nastup se zove demonstracija proizvoda. Svi članovi Maywe Denki odjeveni su u uniforme prilikom nastupa.

U Močvari će Maywa Denki izvesti „demonstraciju“ originalnih robotičkih glazbenih instrumenata, prekrasnih u svom apsurdizmu. Među njima su „Otamatone“ koji je jednim dijelom teremin, a drugim sint; zatim obitelj knockman – skupina bubnjeva koji se sami udaraju po glavi, te Eisenweiss serije koja je napravljena u duhu gracilnih i sofisticiranih robotičkih cvjetova – instrumenata.
Među njima je najistaknutiji pjevajući robot koji je pola žena, a pola gajde. On funkcionira kao pluća i set automatiziranih ksilofona koji se otvaraju poput cvjetova kad počinje pjevati i zatvaraju po završetku. Maywa Denki nastupa s neustrašivom energijom i unikatnim instrumentima i zvuče super.

Koriste pokret motora ili elektromagneta koji koriste samo 100 volti i zvuk u biti kreira fizičko kuckanje instrumenta po nekom drugom materijalu ili njegova vibracija. Prema riječima Nobumichi Tose pojava novih tehnologija kao što su sintesajzeri ili sempleri ili računala odvojili su glazbu od svog materijala, ostavljajući je na razini puke informacije koja se može čuti samo uz upotrebu zvučnika.

Maywa Denki roboti pokušavaju ponovno vratiti pozornost na izvor glazbe. Elektroniku i programiranje koristi za preciznost ritma, fleksibilnost i lakoću uporabe (svatko može svirati njihove instrumente), ali zvukovi ostaju analogni.

Upad: 40 kn

Vrata se otvaraju u 20:00, a koncert počinje u 21:00.

Objavljeno 23.10.2009.

Vremeplov

Vjeruj u ljubav. Vjeruj u čaroliju. Do vraga, vjeruj u Djeda Božićnjaka. Vjeruju druge. Vjeruj u sebe. Vjeruj u svoje snove. Ako ti nećeš, tko će?
Jon Bon Jovi