Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DVD video škola za bubnjare Krunoslava Levačića

DVD video škola za bubnjare Krunoslava LevačićaHrvatska glazbena unija sa ponosom najavljuje DVD video školu autora Krunoslava Levačića ”Od tradicionalnih ritmova do osobnog stila”.

Video škola pod nazivom ”Od tradicionalnih ritmova do osobnog stila” koja se priprema za izlazak tijekom 2008. godine prvo je takvo izdanje hrvatskog glazbenika koje će se naći na DVD-u. Početak snimanja započelo je u veljači ove godine u Net film studiju sa redateljem Zoranom Vuletićem.

1998. godine naš proslavljeni bubnjar i udaraljkaš Krunoslav Levačić izdao je knjigu ”Metoda za bubnjeve” s izdavačem HGU - HUOKU u kojoj je donio cjelovit prikaz tehnike sviranja bubnjeva uz pregled glazbenih stilova te poseban dio o koordinaciji za jazz bubnjare. Postala je to nezaobilazna studija instrumenta i njegovog mjesta i značenja u suvremenoj glazbi XX. stoljeća.

Uz stalne nastupe Levačić posebnu pažnju pridaje edukaciji i obrazovanju mladih glazbenika te je tako, osim individualnih instrukcija, u suradnji sa podružnicom HGU Zagreb održao desetak glazbenih radionica, koje su bile izvrsno posjećene, a često su na njegovim radionicama osim mladih glazbenika i etablirani kolege glazbenici svih žanrova.

Sadržaj DVD-a, radnog naziva ”Od tradicionalnih ritmova do osobnog stila”, u trajanju od 60 – 90 minuta biti će podijeljen u 5 poglavlja, a u planu je osim hrvatskog jezika sadržaj prevesti na engleski, njemački i talijanski.

Knjiga u organičenoj nakladi se još može naći u prodaji u glazbenoj trgovini Etida, Av. Dubrovnik 15 – zagrebački velesajam, Zagreb.

Najava DVD škole Krunoslava Levačića

Objavljeno 15.07.2008.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)