Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mark Knopfler sljedeće godine u Zagrebu

Mark Knopfler, frontmen nekadašnjih Dire Straitsa, nastupa u Zagrebu, 9. lipnja slijedeće godine, u sklopu turneje kojom predstavlja netom objavljen novi album ’Kill To Get Crimson’. Diskografska karijera Marka Knopflera dinamičnija je od njegova poslovičnog laid back stila - godinu dana nakon albuma ’All The Roadrunning’ s Emmylou Harris javio se novim solo projektom ’Kill To Get Crimson’ koji pomalo skreće fokus s Knopflerova statusa gitarističkog heroja Dire Straitsa na već dokazani skladateljski talent engleskog glazbenika s američkom adresom.

Doduše, na singlovima ’True Love Will Never Fade’ (za Europu) i ’Punish The Monkey’ (za Ameriku), Knopfler tipično samozatajno odaje počast ranim gitarističkim uzorima Duaneu Eddyju i Hanku Marvinu, ali većina pjesama sa CD-a ’Kill To Get Crimson’ rezultat je njegovih autorskih ambicija. One se u nekoliko navrata susreću s tradicionalnim irskim i škotskim folklorom, primjerice u skladbama ’Secondary Waltz’ i ’Let It All Go’ na kojima grupu stalnih Knopflerovih suradnika (Guy Fletcher, Chuck Ainlay, Glenn Worf) nadopunjuju harmonikaš Ian Lowthian i violinist John McCusker. Ugođaj ploče, naročito na prvoj polovici, ipak definiraju balade s pečatom Knopflerova novelističkog pristupa (’The Scaffolder’s Wife’, ’Heart Full Of Holes’), sve do finalne ’In The Sky’.

Objavljeno 19.09.2007.

Povezani članci

Vremeplov

Istina je ono što su mi govorili kad sam počinjao - da mediokritet vrlo, vrlo aktivno vuče dole i pokušava da te slomi, da te zadrži da dijelite učmalost - jer svaki put kad netko u nečemu uspije, on ujedno dokaže koliko su neki drugi ljudi bijedni i nesposobni u onome što rade.
Marko Šelić Marčelo