Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Metal ludilo u Županji

Metal ludilo u Županji17. svibanj 2009.g. Županja je postala Hrvatski domaćin europske thrash metal turneje.
Dvomjesečna europska turneja bendova Bonded By Blood (Amerika), Fueled By Fire (Amerika) i Suicidal Angels (Grčka) će po prvi puta imati svoju stanicu i u županjskom Domu mladeži. Karte za koncert su već u pretprodaji.

”Izuzetna nam je čast ugostiti ove velikane thrash metal scene, i dati ćemo sve od sebe da ovaj nastup bude organiziran na vrlo visokoj razini kakva i doliči ovakvim bendovima” - rekao je Antun, voditelj ovog projekta u MKC-u Županja, te je nadodao: ”Županjci, a i svi oni koji dođu u ovaj mali gradić, već duže vremena mogu uživati u odličnom i šarolikom koncertnom opusu kojeg MKC Županja i nekolicina volontera priređuju u Domu mladeži. Puno toga su ujedno i jedinstveni događaji na području cijele Hrvatske, a mnogi su to i naučili prepoznati. Nažalost, još uvijek se nadamo da će mladi u znatno većem broju prepoznati kvalitetu i
kvantitetu programa Multikulturnog centra Županja, pa tako i ovaj koncert.”.

Bilo kako bilo, Županja je još jednom središte multikulturnog zbivanja, što dokazuje
i ovim velikim ”metal” festivalom.

Na dan 28.05. ove godine, u Županji se očekuju dva odlična sastava iz Amerike, te
jedan iz Grčke. Prvo od njih, ujedno i headliner ”Spread The Thrash”, odnosno sada već ”European Massacre” turneje je i Bonded By Blood (www.myspace.com/bondedbyblood), koji su izdali svoj album prvijenac za svijetski poznatu diskografsku kuću Earache Records.

Dečki iz Bonded by Blood-a sviraju klasični thrash metal nalik na onaj kojeg sviraju svijetski poznati bendovi kao što su Anthrax, Exodus, Overkill i Death Angel.

Album prvijenac nazvan ”Feed the Beast” je odlično produciran i zvuči gotovo nevjerovatno, a dečki garantiaju i odličan, te energičan nastup na stage-u.

Prvi bend podrške je Fueled By Fire (www.myspace.com/fueledbyfire), također iz Amerike. Brzi, žestoki i energični dečki iz Kalifornije sviraju nešto više od 7 godina u stilu ”Bay Area Thrash” bendova kao što su posebice Dark Angel, Death Angel i Vio-Lence.

Fanovi ovog benda rastu svakom njihovom pojavom na stage-u, a u Županju dolaze kako bi
predstavili svoj novi album ”Spread The Fire”. Drugi, ali ne manje važan bend podrške je grčki Suicidal Angels (www.myspace.com/suicidalangelsgreece).

Iako se ovi dečki malo odmiču stilski od prethodna dva, sviraju odličan thrash s vidljivim utjecajem death metala. Zvuče kao ponovno oformljeni bend iz 80-tih i ranih 90-tih, a ukoliko ste obožavatelj bendova kao što su Slayer, Death i rani Obituary - onda je ovo prava koncertna poslastica za vas. Bend će promovirati i svoj novi album nazvan ”Eternal Domination” te Live DVD koji uskoro izdaju.

Objavljeno 20.05.2009.

Vremeplov

Kao građani trebali bi biti više pažljivi, obrazovani i informirani. Upalim TV i vidim odrasle ljude kako se deru jedni na druge i mislim, ako ne povratimo svoju civiliziranost, biti ćemo u nevolji.
Emmylou Harris