Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Metal ludilo u Županji

Metal ludilo u Županji17. svibanj 2009.g. Županja je postala Hrvatski domaćin europske thrash metal turneje.
Dvomjesečna europska turneja bendova Bonded By Blood (Amerika), Fueled By Fire (Amerika) i Suicidal Angels (Grčka) će po prvi puta imati svoju stanicu i u županjskom Domu mladeži. Karte za koncert su već u pretprodaji.

”Izuzetna nam je čast ugostiti ove velikane thrash metal scene, i dati ćemo sve od sebe da ovaj nastup bude organiziran na vrlo visokoj razini kakva i doliči ovakvim bendovima” - rekao je Antun, voditelj ovog projekta u MKC-u Županja, te je nadodao: ”Županjci, a i svi oni koji dođu u ovaj mali gradić, već duže vremena mogu uživati u odličnom i šarolikom koncertnom opusu kojeg MKC Županja i nekolicina volontera priređuju u Domu mladeži. Puno toga su ujedno i jedinstveni događaji na području cijele Hrvatske, a mnogi su to i naučili prepoznati. Nažalost, još uvijek se nadamo da će mladi u znatno većem broju prepoznati kvalitetu i
kvantitetu programa Multikulturnog centra Županja, pa tako i ovaj koncert.”.

Bilo kako bilo, Županja je još jednom središte multikulturnog zbivanja, što dokazuje
i ovim velikim ”metal” festivalom.

Na dan 28.05. ove godine, u Županji se očekuju dva odlična sastava iz Amerike, te
jedan iz Grčke. Prvo od njih, ujedno i headliner ”Spread The Thrash”, odnosno sada već ”European Massacre” turneje je i Bonded By Blood (www.myspace.com/bondedbyblood), koji su izdali svoj album prvijenac za svijetski poznatu diskografsku kuću Earache Records.

Dečki iz Bonded by Blood-a sviraju klasični thrash metal nalik na onaj kojeg sviraju svijetski poznati bendovi kao što su Anthrax, Exodus, Overkill i Death Angel.

Album prvijenac nazvan ”Feed the Beast” je odlično produciran i zvuči gotovo nevjerovatno, a dečki garantiaju i odličan, te energičan nastup na stage-u.

Prvi bend podrške je Fueled By Fire (www.myspace.com/fueledbyfire), također iz Amerike. Brzi, žestoki i energični dečki iz Kalifornije sviraju nešto više od 7 godina u stilu ”Bay Area Thrash” bendova kao što su posebice Dark Angel, Death Angel i Vio-Lence.

Fanovi ovog benda rastu svakom njihovom pojavom na stage-u, a u Županju dolaze kako bi
predstavili svoj novi album ”Spread The Fire”. Drugi, ali ne manje važan bend podrške je grčki Suicidal Angels (www.myspace.com/suicidalangelsgreece).

Iako se ovi dečki malo odmiču stilski od prethodna dva, sviraju odličan thrash s vidljivim utjecajem death metala. Zvuče kao ponovno oformljeni bend iz 80-tih i ranih 90-tih, a ukoliko ste obožavatelj bendova kao što su Slayer, Death i rani Obituary - onda je ovo prava koncertna poslastica za vas. Bend će promovirati i svoj novi album nazvan ”Eternal Domination” te Live DVD koji uskoro izdaju.

Objavljeno 20.05.2009.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)