Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: The Australian Pink Floyd Show

Video: The Australian Pink Floyd Show Jedan od najpoznatijih tribute bendova engleske grupe Pink Floyd - australijska grupa The Australian Pink Floyd Show (TAPFS), održati će mini turneju s koncertima u Zagrebu 4. veljače u KD Vatroslava Lisinskog, 5. Veljače u Splitu u Spaladium Areni i 6. Veljače u Osijeku u dvorani Gradski vrt.

Grupa TAPFS već 20 godina uspješno izvodi obrade čuvene grupe Pink Floyd u svom vrlo prepoznatljivom stilu. Počeli su 1988. godine u Adelaideu i sada nastupaju širom svijeta u velikim koncertnim arenama i publici pružaju kompletan audio-vizualni doživljaj Pink Floyda.Grupa The Australian Pink Floyd Show svirala je na Prvoj međunarodnoj konvenciji Pink Floyd fanova na Wembleyu 1993. godine, a imali su i tu čast da budu jedini Pink Floyd tribute bend koji je 1996. godine nastupao na proslavi 50. rođendana David Gilmoura, pjevača i gitarista čuvenog benda. Tom prilikom su čak i svirali zajedno na sceni s još nekoliko originalnih članova benda - Richard Wrightom i Guy Prattom. Tako su postali i jedina Pink Floyd tribute grupa koja je ikada svirala s nekim od članova originalne postave.

Također, TAPFS su jedini Pink Floyd tribute bend na svijetu koji ima dozvolu originalnih Pink Floyda da izvodi njihove stvari, te su nastupali u londonskom Royal Albert Hall-u. Posljednji put, u svibnju prošle godine, koncert je bio potpuno rasprodan, a navodno mu je prisustvovao i sam Rodger Waters. Nastupali su i na najpoznatijim svjetskim glazbenim festivalima. Prije deset godina svirali su na akustičnoj bini na Glastonbury festivalu, a 2004. su u Liverpoolu napravili fenomenalnu izvedbu Pink Floyd albuma The Dark Side of the Moon, koju su kasnije objavili kao dvostruki koncertni DVD.Godine 2005. tokom dvotjedne turneje obišli su Južnu Ameriku, a 2007. su svirali na nizu evropskih festivala, uključujući Švedsku, Maltu i Njemačku. Nastup na Malti bio im je jedan od najuspješnijih u karijeri – svirali su pred rasprodanim stadionom koji prima 20.000 ljudi, a organizatori kažu da je još 8.000 ljudi ostalo pred ulazom. Krajem prošle godine ponovo su otišli na turneju po Latinskoj Americi, a krajem 2008. u SAD i Kanadu.

Na posljednjim koncertima TAPFS ne samo da izvode originalnu Pink Floyd muziku nego imaju i psihodelični light-show po uzoru na svjetlosne efekte koje je Pink Floyd koristio za svoje svjetske turneje 1987. i 1994. godine. Na nastupu koriste i okruglo platno na kojem se pomoću ”pametnih svjetala” projektiraju efekti. Tokom svakog dvoipolsatnog koncerta na platnu se prikazuju filmovi i animacije, dok svijetla i laseri pretvaraju binu, ali i dio za publiku, u pokretnu masu boje. Koncerti su umnogome napravljeni po uzoru na koncerte originalnih Floyda, ali izmijenjeni tako da uključe i tipičan australijski duh i humor.

Obično nastupaju u formatu sat vremena svirke, pa prekid od 20 minuta, pa još sat vremena svirke. Često na bis izvode hitove Comfortably Numb i Run Like Hell. Ponekad na koncertu odsviraju cijeli album Floyda, obično tokom prvog seta. Do sada su tako izvodili albume Dark Side of the Moon, Animals, Wish You Were Here, a na aktualnoj turneji i album The Wall.

Kada ne izvode cijeli album, sviraju pjesme iz svih perioda grupe Pink Floyd. U posljednje vrijeme koriste i elemente teatra, npr. kada pjevač grupe sjedi u fotelji i gleda televiziju dok izvodi pjesmu Nobody Home - aluzija na film The Wall.

Karte za ovaj veliki glazbeni spektakl u prodaji su od ponedjeljka 21. prosinca u svim poslovnicama Eventima diljem Hrvatske www.eventim.hr, te na blagajni Lisinskog za Zagreb.

Cijene ulaznica su:
Zagreb – 230kn / 250kn / 280 kn
Split – 140kn / 160kn / 180kn i lože 250 kn
Osijek – 120kn / 140kn / 160kn

Objavljeno 27.12.2009.

Vremeplov

U jednom smo razdoblju nastupali bez predaha, nismo znali odbiti ponude. Takav ritam potpuno me istrošio. U jednom trenutku počela sam zijevati na pozornici, nisam se ni šminkala, s pozornice sam gledala televiziju, koja se uvijek nalazi u nekom kutu kluba... Time sam omalovažavala i sebe i publiku, i jednog sam dana shvatila da s tim moram prestati.
Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx)