Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: The Australian Pink Floyd Show

Video: The Australian Pink Floyd Show Jedan od najpoznatijih tribute bendova engleske grupe Pink Floyd - australijska grupa The Australian Pink Floyd Show (TAPFS), održati će mini turneju s koncertima u Zagrebu 4. veljače u KD Vatroslava Lisinskog, 5. Veljače u Splitu u Spaladium Areni i 6. Veljače u Osijeku u dvorani Gradski vrt.

Grupa TAPFS već 20 godina uspješno izvodi obrade čuvene grupe Pink Floyd u svom vrlo prepoznatljivom stilu. Počeli su 1988. godine u Adelaideu i sada nastupaju širom svijeta u velikim koncertnim arenama i publici pružaju kompletan audio-vizualni doživljaj Pink Floyda.Grupa The Australian Pink Floyd Show svirala je na Prvoj međunarodnoj konvenciji Pink Floyd fanova na Wembleyu 1993. godine, a imali su i tu čast da budu jedini Pink Floyd tribute bend koji je 1996. godine nastupao na proslavi 50. rođendana David Gilmoura, pjevača i gitarista čuvenog benda. Tom prilikom su čak i svirali zajedno na sceni s još nekoliko originalnih članova benda - Richard Wrightom i Guy Prattom. Tako su postali i jedina Pink Floyd tribute grupa koja je ikada svirala s nekim od članova originalne postave.

Također, TAPFS su jedini Pink Floyd tribute bend na svijetu koji ima dozvolu originalnih Pink Floyda da izvodi njihove stvari, te su nastupali u londonskom Royal Albert Hall-u. Posljednji put, u svibnju prošle godine, koncert je bio potpuno rasprodan, a navodno mu je prisustvovao i sam Rodger Waters. Nastupali su i na najpoznatijim svjetskim glazbenim festivalima. Prije deset godina svirali su na akustičnoj bini na Glastonbury festivalu, a 2004. su u Liverpoolu napravili fenomenalnu izvedbu Pink Floyd albuma The Dark Side of the Moon, koju su kasnije objavili kao dvostruki koncertni DVD.Godine 2005. tokom dvotjedne turneje obišli su Južnu Ameriku, a 2007. su svirali na nizu evropskih festivala, uključujući Švedsku, Maltu i Njemačku. Nastup na Malti bio im je jedan od najuspješnijih u karijeri – svirali su pred rasprodanim stadionom koji prima 20.000 ljudi, a organizatori kažu da je još 8.000 ljudi ostalo pred ulazom. Krajem prošle godine ponovo su otišli na turneju po Latinskoj Americi, a krajem 2008. u SAD i Kanadu.

Na posljednjim koncertima TAPFS ne samo da izvode originalnu Pink Floyd muziku nego imaju i psihodelični light-show po uzoru na svjetlosne efekte koje je Pink Floyd koristio za svoje svjetske turneje 1987. i 1994. godine. Na nastupu koriste i okruglo platno na kojem se pomoću ”pametnih svjetala” projektiraju efekti. Tokom svakog dvoipolsatnog koncerta na platnu se prikazuju filmovi i animacije, dok svijetla i laseri pretvaraju binu, ali i dio za publiku, u pokretnu masu boje. Koncerti su umnogome napravljeni po uzoru na koncerte originalnih Floyda, ali izmijenjeni tako da uključe i tipičan australijski duh i humor.

Obično nastupaju u formatu sat vremena svirke, pa prekid od 20 minuta, pa još sat vremena svirke. Često na bis izvode hitove Comfortably Numb i Run Like Hell. Ponekad na koncertu odsviraju cijeli album Floyda, obično tokom prvog seta. Do sada su tako izvodili albume Dark Side of the Moon, Animals, Wish You Were Here, a na aktualnoj turneji i album The Wall.

Kada ne izvode cijeli album, sviraju pjesme iz svih perioda grupe Pink Floyd. U posljednje vrijeme koriste i elemente teatra, npr. kada pjevač grupe sjedi u fotelji i gleda televiziju dok izvodi pjesmu Nobody Home - aluzija na film The Wall.

Karte za ovaj veliki glazbeni spektakl u prodaji su od ponedjeljka 21. prosinca u svim poslovnicama Eventima diljem Hrvatske www.eventim.hr, te na blagajni Lisinskog za Zagreb.

Cijene ulaznica su:
Zagreb – 230kn / 250kn / 280 kn
Split – 140kn / 160kn / 180kn i lože 250 kn
Osijek – 120kn / 140kn / 160kn

Objavljeno 27.12.2009.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin