Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”PhotoRock” uhvatio autorsku i izvođačku slobodu glazbenika

Do kraja mjeseca u prostoru riječke Molekule još uvijek možete pogledati izložbu portreta i rock fotografije autora Carmele i Zorana Žmirić pod nazivom ”PhotoRock”. Izložba koju čini tridesetak fotografija snimljenih tijekom ove i prošle godine nudi neobične i zanimljive foto radove na kojima dominiraju riječki glazbenici, ali i druga imena s hrvatske i strane glazbene scene kao što Edo Maajka i Mile Kekin iz Hladnog Piva.
Zanimljivo, ovo je prva izložba rock fotografije u Rijeci u posljednjih 10 godina.

Na svečanom otvorenju izložbe 14. ožujka koju je posjetilo mnoštvo riječkih znatiželjnika ali i gostiju iz Karlovca, Delnica i Zagreba, našli su se između Damir Urban i supruga Milica, Vava Simčić, grupa Father, članovi skupine Grad, dio En Facea, Zoran Štajduhar Zoff iz Grča, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, te značajan broj kolega fotografa i pripadnika gradskih medija.

Treba svakako istaknuti da je osim uspjelog otvaranja izložbe koju je efektno otvorio bubnjar Grča Kiss uz uvodnu riječ autora i riječkog kroničara Velida Đekića, ispred KUD Baklje Rafinerije nafte Rijeka koji je pružio sponzorsku potporu izložbi, da se fotografije izvođača ne nalaze u klasičnom foto okviru simbolizirajući tako potpuno autorsku i izvođačku slobodu glazbenika. Jedino su fotografije publike uokvirene stvarajući tako simbolički prostor u kome publiku, barem na trenutak, može ”zarobiti” neki izvođač ili live izvedba pjesme.

Nakon zatvaranja ”PhotoRocka” u Molekuli izložba nastavlja svoj izlagački život u drugim izložbenim prostorima.

Objavljeno 27.03.2008.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf