Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jonathan - ”To Love...” - Novi mini album vani 13. veljače

Jonathan - ”To Love...” - Novi mini album vani 13. veljačeGrupa Jonathan objavit će u ponedjeljak 13. veljače u 9 sati mini album “To Love…“. (Foto: Doris Fatur)

“To Love…“ je prvi dio čiji će nastavak, nazvan “Or To Hold”, biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo izdanje. Prva zamisao je bila da “To Love…” sadrži sedam pjesama koje su snimljene u studijima York i GIS u suradnji s Matejom Zecom i Danielom Garciom, ali je grupa u konačnici odlučila uključiti i zadnju finiširanu pjesmu, “Allison”, realiziranu u studiju Marka Mrakovičića.

Koliko su se Jonathan kreativno razvili moglo se odlično čuti na prve dvije predstavljene skladbe – slojevitoj i moćnoj “Heaven” te rasplesanoj “Who Lies To Whom”. Veliki koraci koje su napravili od nezaboravnog debuta “Bliss” osjećaju se zapravo u svakom taktu novog albuma, od otvarajuće, aranžmansko bogate “Battles” do umirujućih “Leaving Here” i “Moments” koji spadaju među njihova kreativno najjača ostvarenja. Na kraju izdanja fantastičnom “Allison” otvaraju zapravo liniju prema nastavku, albumu “Or To Hold” kojeg će snimati s Markom Mrakovčićem.

Popis gostujućih glazbenika donosi starog suradnika, saksofonista Ivana Kovačića Kovu te cijeli niz novih - Ana Jakšić i Diane Kovačić pjevale su prateće vokale, Tea Grubišić Mihalić, Eduard Kraljić i Sebastian Amadeo Mavrić su odsvirali violine, a Daniel Garcia i Darko Terlević klavijature.

Sedam pjesama snimio je, producirao i masterirao Matej Zec, koji je i miksao “Leaving Here” i “Heaven”. Miks na “Battles”, “Coming Again”, “Days”, “Moments” i “Who Lies To Whom” potpisuje Daniel Garcia. Autor naslovnice je Mislav Lešić aka Džedaj.

Mada je bend proteklih mjeseci već izvodio nove pjesme prvi veliki koncert na kojem će se moći čuti Jonathan će odsvirati u subotu, 28. siječnja na Brijačnici u zagrebačkom Boćarskom domu.

Jonathan su LAA bend.

Objavljeno 24.01.2017.

Vremeplov

Možete svirati s takozvanim ”pravim glazbenicima”, no prava glazba dolazi kada dođe do interacije među stvarnim ljudima.
John Fogerty