Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morso i Ramirez napunili Palach

Morso i Ramirez napunili PalachSinoć se u Palachu održao koncert Morsa i Ramireza. Pred užarenu i nestrpljivu publiku prvi su stupili riječki rockeri - Morso.

Ležerni i pomalo opijeni zasvirali su pjesmu „Dar“ i prisutne oduševili kombinacijom muško-ženskih vokala, koja se savršeno stapala sa žestokim i alternativnim zvukom instrumenata. Obavijeni dimom pod svjetlom reflektora, te vidno uzbuđeni, nastavili su nizati uspješnice, koje su svima bile poznate. Ples, skakanje, pljesak i pjevanje pratili su „Sate“, „Izlog“ i „Bogove Ljudi“. Očito je bilo da je ovaj bend svirao na „svom tlu“, jer je riječka publika još jednom dokazala da ih naprosto obožava, a za to je bila nagrađena svirkom, koja se može svrstati u vrh hrvatske glazbene scene.

Pjesma „Publika za smijanje“ označila je kraj njihovog nastupa, te nas je ostavila u dobrom raspoloženju i u iščekivanju sljedećeg izvođača.

Nakon kratke pauze na pozornicu su se popeli već dobro nam poznati Zagrebčani, grupa Ramirez. Krenuli su s pjesmom „Fantastično, Bezobrazno“, čiji je video spot 2009. godine zabranjen na svim nacionalnim TV postajama u Hrvatskoj, zbog prikazivanja vizualnog nasilja, korištenja alkohola, te uporabe opojnih sredstava. Ništa od navedenog nije smetalo slušateljima, jer su se kao hipnotizirani gibali u ritmu očaravajuće glazbe.

Nešto mirniji nastup i ležernost Ramireza ono je što privlači njihove stabilne fanove već deset godina. Odsvirali su devet hitova, među kojima su bili: „Barcelona“, „Sve je OK“ i „Luna park“, a na bisu smo čuli „Iste cipele“ i „Yellow“.

Bio je to koncert koji je Riječanima poklonio prvi čovjek grada i gradskog SDP-a, Vojko Obersnel. Dovodeći prvi put Morso u Palach očito nije pogriješio, jer ovaj kultni klub nikada nije bio puniji. Mogu primijetiti da je Morso na dobrom putu da postane riječki brand poput Leta 3 i Damira Urbana.

Ivana Prica

Objavljeno 22.05.2010.

Vremeplov

Odlučili smo se ne udaljavati više od milje od svoje kuće, a sada smo prošli ne znam koliko tisuća milja.
Craig Finn (The Hold Steady)