Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morso i Ramirez napunili Palach

Morso i Ramirez napunili PalachSinoć se u Palachu održao koncert Morsa i Ramireza. Pred užarenu i nestrpljivu publiku prvi su stupili riječki rockeri - Morso.

Ležerni i pomalo opijeni zasvirali su pjesmu „Dar“ i prisutne oduševili kombinacijom muško-ženskih vokala, koja se savršeno stapala sa žestokim i alternativnim zvukom instrumenata. Obavijeni dimom pod svjetlom reflektora, te vidno uzbuđeni, nastavili su nizati uspješnice, koje su svima bile poznate. Ples, skakanje, pljesak i pjevanje pratili su „Sate“, „Izlog“ i „Bogove Ljudi“. Očito je bilo da je ovaj bend svirao na „svom tlu“, jer je riječka publika još jednom dokazala da ih naprosto obožava, a za to je bila nagrađena svirkom, koja se može svrstati u vrh hrvatske glazbene scene.

Pjesma „Publika za smijanje“ označila je kraj njihovog nastupa, te nas je ostavila u dobrom raspoloženju i u iščekivanju sljedećeg izvođača.

Nakon kratke pauze na pozornicu su se popeli već dobro nam poznati Zagrebčani, grupa Ramirez. Krenuli su s pjesmom „Fantastično, Bezobrazno“, čiji je video spot 2009. godine zabranjen na svim nacionalnim TV postajama u Hrvatskoj, zbog prikazivanja vizualnog nasilja, korištenja alkohola, te uporabe opojnih sredstava. Ništa od navedenog nije smetalo slušateljima, jer su se kao hipnotizirani gibali u ritmu očaravajuće glazbe.

Nešto mirniji nastup i ležernost Ramireza ono je što privlači njihove stabilne fanove već deset godina. Odsvirali su devet hitova, među kojima su bili: „Barcelona“, „Sve je OK“ i „Luna park“, a na bisu smo čuli „Iste cipele“ i „Yellow“.

Bio je to koncert koji je Riječanima poklonio prvi čovjek grada i gradskog SDP-a, Vojko Obersnel. Dovodeći prvi put Morso u Palach očito nije pogriješio, jer ovaj kultni klub nikada nije bio puniji. Mogu primijetiti da je Morso na dobrom putu da postane riječki brand poput Leta 3 i Damira Urbana.

Ivana Prica

Objavljeno 22.05.2010.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)