Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: El Ten Eleven u Rijeci

Video: El Ten Eleven u RijeciAmerički post-rockeri El Ten Eleven u sklopu svoje prve europske turneje dolaze u Rijeku...

Nakon više od deset godina postojanja i pet objavljenih albuma, ovaj američki post-rock duo konačno dolazi s ove strane Atlantskog oceana.

U sklopu svoje prve europske turneje, u subotu 02.11.2013., posjetiti će Rijeku. Jedini koncert u regiji će se održati u klubu Tunel.

Basist/gitarist Kristian Dunn i bubnjar Tim Fogarty su El Ten Eleven osnovali 2002. godine u Los Angelesu. Osim što su do sada izdali pet studijskih i jedan remix album (na kojem su njihove pjesme reinterpretirali Odd Nosdam, Max Tundra, Com Truise, Slow Magic i drugi), njihova glazba se često može čuti i na malim ekranima.

Njihove pjesme bile su korištene na dodjeli *MTV Video Music Awards i u seriji CSI: Miami, a autori su i glazbe za Gary Hustwitovu nagrađivanu trilogiju dokumentarnih filmova o dizajnu: Helvetica, Objectified i Urbanized.

Glazbu koju El Ten Eleven stvaraju mogli bismo jednostavno opisati kao post-rock s velikom dozom slojevite repetitivnosti, ali i kao ambijentalnu elektroniku koju stvaraju bez upotrebe računala.Sastavi poput God Is An Astronaut, Explosions In The Sky, 65daysofstatic i Caspian nameću se kao očite usporedbe, ali El Ten Eleven su ipak stvorili svoj vlastiti prepoznatljiv zvuk i time se izdigli iz prokletstva žanra u kojem većina sastava zvuče jedan nalik drugome. To su postigli kombinirajući akustične i elektronske bubnjeve sa virtuoznošću Kristiana Dunna koji svira gitaru s dva vrata, što ga u isto vrijeme čini i gitaristom i basistom.

Samo ove godine su odsvirali četiri velike američke turneje: dvije klupske sa Slow Magic, NUDE POP i Eliot Lipp, dvoransku s Bonobo, a nedavno su završili turneju na kojoj ih je Peter Hook (New Order, Joy Dovision) pozvao da mu se pridruže u sviranju legendarnih New Order albuma: Movement i Power, Corruption & Lies.

Ovaj nastup u Rijeci biti će u sklopu njihove prve europske turneje, u sklopu koje će ih put odvesti od Londona i Amsterdama, preko Pariza, Beča, Rijeke i Atene, sve do Moskve i Kijeva.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna moguće je kupiti u Tunelu (Školjić 12, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 60 kuna.

Objavljeno 21.10.2013.

Vremeplov

Ne volim da me ljudi prepoznaju. Uopće me ne zanima da budem poznat. Samo radim što radim.
Bruce Dickinson (Iron Maiden)