Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

8th Zagreb International Blues Festival!

8th Zagreb International Blues Festival!Osmo izdanje ovogodišnjeg ”Zagreb International Blues Festivala” (ZIBF) donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača.

Već tradicionalno, održat će se i ”koncert u gostima”, ove godine u pulskom klubu Rock Caffe od 23.05. - 27.5.2017.

Specijalna poslastica ”8th ZIBF-a” je čovjek koji je učio svirati Jimija Hendrixa, koji je svirao s Williem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom, hodajuća blues legenda - Guitar Shorty.

Guitar Shorty će u Hrvatskoj održati dva nastupa - u petak, 26. svibnja u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Domaće blues snage nastupaju u iznimno jakom sastavu; u utorak, 23. svibnja u Hard Placeu, festival otvaraju BE HA VE, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover. Ta uvodna večer ”8th ZIBF-a” prigodno je nazvana ”Play a blues for me – Tribute to Buha”, a tradicionalno je posvećena nikad prežaljenom Draženu Buhinu - Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala.

U srijedu, 24. svibnja u zagrebačkom klubu Mojo nastupit će Tomislav Goluban Trio, aktualni pobjednik ”Croatian Blues Challengea” u obje kategorije i naš ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem svjetskom blues natjecanju - ”International Blues Challengeu” u Memphisu.

Četvrtak, 25. svibanj je rezerviran za eksplozivnog vinkovačkog blueserea Igora Djekea i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, koji će svirati u Rockmarku. Petak nam donosi jedan novitet - prvi put u povijesti ZIBF-a održat će se radijski nastup uživo. Na Radio Studentu, u emisiji 3600 sekundi, s početkom u 20 sati čast da ”probije led” je pripala sastavu Mićo i Mačke.

Kad na sve to dodamo dva nastupa spektakularnog Guitar Shortyja, koji će svojim koncertima zatvoriti ovogodišnji ”Zagreb International Blues Festival”, možemo s ponosom reći da Zagreb ima zajamčeno mjesto na europskoj blues mapi.

Objavljeno 07.05.2017.

Vremeplov

Nema grešaka ustvari... pogrešno je ne učiti iz njih.
Robert Fripp