Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gitaristička invazija na Exit!

Gitaristička invazija na Exit! Neprikosnoveni vladari žestokog punk i metal zvuka, duboko ukorenjenog u najdubljem undergroundu, dolaze u gitarske hramove Exit festivala, na Fusion i Explosive pozornice.

Najbolji živi punk bend i jedan od najutjecajnijih street punk sastava ikada, Cock Sparrer bit će headlineri Fusion pozornice u subotu, 9. srpnja. Punk zvuk će prvog dana Exita na Explosiveu braniti i kultni američki anti-establišment bend, Anti- Flag.

Na istu pozornicu posljednjeg dana festivala dolaze sjajni At The Gates, a u beskompromisnom zvuku će im se u petak, 8. srpnja na Fusionu pridružiti i začetnici EBM i elektronskog dark-rock zvuka na ovim prostorima, ljubljanski sastav Borghesia.

Jedan od najpopularnijih punk sastava na svijetu, Cock Sparrer, konačno dolaze na Exit Festival. Oformljeni još ranih sedamdesetih godina, na samom početku karijere su otkačili slavnog menadžera Sex Pistolsa, Malcolma McLarena, koji je želio od njih napraviti zvijezde. Početkom sljedećeg desetljeća objavljuju legendarni ”Shock Troops”, jedan od najutjecajnijih punk albuma ikada, a njihov veliki uspon kreće tijekom 90-ih kada izlazi ”Guilty as Charged”.

Kontroverzni, aktivistički punk-rok bend, čiji zaštitni znak je obrnuta američka zastava, Anti-Flag, prvi put dolaze na Exit. Nastali u Pittsburghu, inspirirani političkim porukama grupa Dead Kennedys i The Clash, početkom devedesetih napravili su bum na svjetskoj muzičkoj sceni, a njihovi raniji albumi „For Blood And Empire“ (2006), „The Terror State“ (2003) i „Underground Network“ (2001) inspirirali su brojnu publiku širom sveta da se pozabavi idejom socijalizma, anti-ratnim pokretom, kao i današnjim vodećim aktivističkim pokretom u Americi - ”Occupy”.

Anti-Flag se zalažu za radikalne promjene, društvenu odgovornost i slobodu izražavanja, borbu protiv kapitalizma, rata i bezumnog nacionalizma, čime se bavi i njihov deseti album „American Spring“, koji je objavljen prošle godine.

Glazbeni fenomen poznat kao Geteburški zvuk je svojim nastankom zauvijek izmjenio metal scenu svojim premošćivanjem i povezivanjem ekstremnog death metal zvuka i melodičnog heavy metala, a pioniri i tvorci geteburške scene, švedski sastav At The Gates bili su i ostali markirani kao ikone ovoga zvuka. Ovoga ljeta dolaze Petrovaradinsku tvrđavu da uzdrmaju Explosive pozornicu Exita.

Jedno od najznačajnijih imena slovenske scene u vrijeme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, zasigurno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektronskog dark rock zvuka na ovim prostorima.

Bend koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena, oformljen još 1982, svojom pojavom izazvao je brojne reakcije javnosti, a na scenu su se vratili 2009. godine, osvježivši svoj stil mnogim novim motivima i idejama.

Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 460 kn, a Sea Dance od 285 kn, dok cijela Exit Avantura košta samo 540 kn, što je ušteda od 60% u odnosu na finalnu cijenu.

Cijena i Exita i SDF kampa iznosi 210 kn, dok se na Sea Dance Festivalu može kupiti I premium kamp ulaznica za 590 kn.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima Entria diljem Hrvatske .
Također i na web stranici Entria.

Putem sitea exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj od 79 Eura za Exit ili 99 Eura za cijelu Exit Avanturu (Exit + Sea Dance).

Objavljeno 12.02.2016.

Vremeplov

Svatko tko se bavi glazbom a kaže da mu popularnost nije bitna, taj ili laže ili je glup. Mislim da sam bio jasan.
Toni Aničić Koja (Đubrivo)