Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nakon Zagreba Satriani svira i u Beogradu

Nakon Zagreba Satriani svira i u BeograduLegendarni gitarski virtuoz Joe Satriani održati će koncert 24.05. 2013. godine u Sava centru u Beogradu, u organizaciji promotorske kuće Long Play.

”Zahvaljujem fanovima što su me do sada slušali kako sviram gitaru. Njima sve dugujem i nastojati ću im pružiti najbolju moguću svirku sljedeći put kad se sretnemo, u svibnju 2013. godine. Unaprijed se radujem tome”, poručuje majstor heavy gitare Satriani.

Ulaznice za koncert Joe Satriania su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po cijenama 18e, 21e, 25e i 30e.

Joe Satriani slovi za gitarskog heroja još od proboja na svjetsku scenu koji mu se dogodio s albumom ”Surfing with the Alien” (1987). Preko deset milijuna primjeraka prodanih albuma 0,14 Grammy nominacija i brojnih nagrada kasnije, Satriani nastavlja pomicati granice modernog rok sviranja električne gitare.

Počevši glazbenu karijeru podučavajući neke od kasnije vodećih gitarista osamdesetih i devedesetih, kao što su Kirk Hammet iz Metallice i Steve Vai , Satriani je danas dogurao da opčeprihvaćenog statusa jednog od tehnički najostvarenijih i najpoštovanijih gitarista rockenrola. Satriani, koji često navodi Jimmyja Hendrixa kao najvećeg uzora, danas je jedan od najutjecajnijih rock gitarista.

Od objavljivanja ”Surfing with the Alien”, Satriani je često proglašavan za najboljeg gitaristu po glasovima čitatelja vodećih svjetskih magazina posvećenih sviranju gitare. Početkom devedesetih, frontmen legendarnih Roling Stonsa Mick Jagger pozvao je upravo Satrianija kao gitarista na njegovoj prvoj samostalnoj turneji. Zamijenio je i Ritchie Blackmorea u Deep Purple na turneji po Europi i Japanu tijekom 1993. godine. Te svirke utemeljile su Satrijaniev status gitarskog heroja.

Nakon nekoliko hvaljenih samostalnih albuma, Satriani 1996. godine organizira prvu od mnogih izuzetno uspješnih G3 turneja. Na njima uz njega sviraju još dvojica gitarista, a na turnejama su dosad sudjelovala imena kao što su Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Steve Morse, Steve Lukather, Uli Jon Roth , Michael Schenker ... što je posvjedočeno sa tri živa DVD-ja.

Satriani se 2009. godine udružio s pjevačem Sammy Hagarom i basistom Michaelom Anthonyijem iz Van Halena, i bubnjarem Red Hot Chili Peppersa Chad Smithom i osnivaju supergrupu Chickenfoot. Njihov debi album postigao je međunarodni uspjeh, a Classic Rock Magazine ih proglašava za najbolji bend 2009. godine. Konačno, u travnju 2012. godine Satrijani objavljuje DVD / Blu-Ray koncertni film ”Satchurated: Live In Montreal”.

Objavljeno 20.05.2013.

Vremeplov

Ne plačite za Novim valom, danas je scena bogatija.
Ante Ljubičić (St!llness)