Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nišville festival 2011.

Nišville festival 2011.U tijeku je druga faza pretprodaje ulaznica po promotivnim cijenama za predstojeće izdanje Nišville festivala, koje će se održati od 11. do 14.08. 2011. na niškoj tvrđavi. Navedene cijene karata aktualne su do 30.06. 2011.

Regularni Komplet karata za četiri festivalske večeri iznosi 26e, a po već ustaljenoj tradiciji učenici i studenti moći će (uz dokaz: indeks ili đačku knjižicu) kupiti Studenski komplet po cijeni od 21e.

Pojedinačna ulaznica košta 8e, VIP Komplet 30e, a VIP Pojedinačna karta 10e.

S ukupnom posjetom od skoro 100.000 ljudi - Nišville je najposjećeniji jazz festival jugoistočne Evrope. Koncept festivala je od početka, osim na „tradicionalnijim” formama jazza, bio zasnovan prije svega na fuziji ovog pravca s etno tradicijama različitih dijelova svijeta a naročito Balkana. Najpoznatiji jazz magazin na svijetu, američki ,,Downbeat” je u opširnom prikazu festivala ocijenio Nišvil kao festival koji na najbolji mogući način istovremeno promovira jazz kao pravac nastao na američkom kontinentu, muzičku tradiciju Balkana, ali i posebno spoj ta dva stila, čime je Nišvil u mnogome doprinjeo predstavljanju Balkanske muzike kao novog svijetskog trenda.

Glavni program festivala održava se na dvije bine u niškoj Tvrđavi (Earth & Sky stage), gdje se tokom jedne večeri smjenjuju nastupi šest bendova, prati oko 20.000 posjetilaca. Prateće – besplatne programe na Gate stage-u blizu ulaza u Tvrđavu (pet sastava po večeri), promenadne koncerte na raznim punktovima u gradu, jazz filmove na specijalnom Movie stage-u, posjeti i do 80.000 ljudi.

Za 2011. godinu organizatori pored već ustaljenih sadržaja najavljuju i dodatni program posvećen Šabanu Bajramoviću - na bini pored spomenika ovom velikanu romske muzike, na kojoj će sastavi različitih stilskih orijentacija izvoditi i Bajramovićeve kompozicije. Inače, postavljanje ovog spomenika 2010. godine, inicirao je upravo Nišville jazz festival.

Između ostalih, učešće na ovogodišnjem Nišvilleu do sada su potvrdili: Tom Harrell, Hans & Candy Dulfer, Sly & Robbie ft. Junior Reid, Rick Margitza & Maya Nova, Jive Aces, Mungo Jerry i mnogi drugi.

Dodatne informacije na www.nisville.com

Objavljeno 21.06.2011.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin