Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Business Oi! punk divovi stižu u Vintage

The Business Oi! punk divovi stižu u VintageIt’s Oi!, it’s punk, it’s rock ’n’ roll... it’s The Business - kultna četvortka koja je na ulice južnog Londona prvi put stupila krajem 1979. godine pa zajedno s kolegama Angelic Upstarts, Blitz i The 4-Skins postala predvodnik novog vala britanskog punka koji je pod njihovim vodstvom postao žešći no ikad i koji je više no ikad prenosio streetwise poruke.

Predvođeni jedinstvenim Mickyjem Fitzom, The Business se nerijetko dovode u vezu s ranom američkom hardcore scenom. Iako žestoki, njihove pjesme su himnične na čemu mogu zahvaliti svojim prethodnicima Sham 69.

Prvi koncert odsvirali su 1981. godine kao support bend The 4-Skinsima što ih je dovelo u prisan odnos s Oi! scenom. Kako je pak Oi! pokret često krivo etiketiran kao desničarski i rasistički, The Business su na turneji ’Oi Against Racisam and Political Extremism.. But Still Against The System’ očito zauzeli stav protiv bilo kakvog političkog ekstremizma.

Krajem ’81. godine izbacili su debi singl ’Harry May’ koji je nekoliko mjeseci proveo na ljestvici ’UK Indie Chart’. Ubrzo nakon, raspala se prvobitna postava, a novookupljena ekipa snimila je ’Smash the Discos’ EP pa nedugo zatim i ono što je trebao biti debi album naslova ’Loud, Proud, and Punk’. No, u tijeku razmirica između izdavačke kuće i studija u kojem su pjesme snimane, izgubljeni su masteri što je prisililo band da album snimi još jedanput pa ga objavi pod naslovom ’Suburban Rebels’. Tadašnja izdavačka kuća Secret, album je potajice remiksirala pa ga zbog financijskih poteškoća loše promovirala, a bend i nezadovoljan se na neko vrijeme razišao.

Syndicate label je u međuvremenu objavio album s demo i live snimkama, a interes koje je izdanje izazvalo natjeralo je The Business na ponovno okupljanje i snimanje live albuma ’Loud, Proud, and Punk’. Ok, taj live album je zapravo sniman u studiju dok je buka publike nadosnimljena. Nešto kasnije, Syndicate label se preimenovao u Wonderful World pa je kao takav do 1985. objavio nekoliko The Business albuma te organizirao turneju kontroverznog naziva ’Drinking and Driving’.

Od 86’. do ’94 bend je bio u raspadu, a okupljanje, u ponovno novoj postavi, iznjedrilo je u singl ’Anywhere But Here’ te album ’Keep the Faith’.

Nakon nekoliko turneja zapadnom Europom, u kolovozu 1994. godine stigli su do Amerike. Album ‘The Truth, The Whole Truth and Nothing But The Truth’ objavili su 1997. pod produkcijskom paskom Larsa Frederiksena iz Rancida.

Za njihov najveći hit objavljen u posljednje vrijeme slovi pjesma ‘England 5 – Germany 1’ koja je nastala kao rezulatat kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2001. godine.

Usprkos čestim preinakama u postavi, gotovo da i nema dijela svijeta u kojem The Business nisu svirali pa je tako bend koji je prve korake napravio po zapučcima londonskih ulica i pubova postao izuzetno važan dio globalne punk scene.

Ulaznice za koncert 30 kn u pretprodaji, 50 kn na dan koncerta! Ulaznica u pretprodaji ima u Dirty Old shopu i Vintageu

Objavljeno 20.02.2015.

Vremeplov

Knjige! Ne volim davati savjete, ali knjige su najveći dar koji jedna osoba može darovati drugoj.
Bono (U2)