Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Tides From Nebula - Bend s odličnim nastupima uživo!

Intervju: Tides From Nebula - Bend s odličnim nastupima uživo!Na koncertu Epic problem 2 koji će se održati u srijedu 27.04.2011., u organizaciji Distune promotion u suradnji sa Loud Life Concerts nastupiti će instrumentalni, post-rock/metal bend iz Varšave Tides From Nebula i šesteročlani post-rock/metal kolektiv Asherah. Više o bendu Tides From Nebula saznajte u intervjuu..

RiRock.com: Počnimo s nekim osnovnim pitanjima. Znam da je ovo ponekad teško pitanje no moram ga postaviti. Možete li opisati bend u nekoliko rečenica?

Tides From Nebula: Bok, mi smo Tides From Nebula, sviramo instrumentalni rock i dolazimo iz Varšave, Poljske. Stvarno volimo svirati glasno i žestoko i volimo svirati u živo.


RiRock.com: Koji su bendovi najviše utjecali na vašu glazbu sada ali i na vašim početcima?

Tides From Nebula: Mislim da je mnogo glazbe utjecalo na nas. Klasični rockeri poput Raioh ili Coldplay, žešći bendovi poput Isisa ili Toola, alternitivi poput Dredga i Oceansizea i mnogi, mnogi drugi.


RiRock.com: Oformili ste bend 2008. godine i već sljedeće objavili debi album za nezavisnu izdavačku kuću. Također ste primili neke nagrade. Kako ste uspjeli sve to postići u tako kratko vrijeme?

Tides From Nebula: Radni proces na prvom albumu bio je uistinu spontan i lak. Jako smo se dobro međusobno razumjeli, pa je bilo samo pitanje vremena kada ćemo napraviti album. Napravili smo ga tijekom jedne godine, što je vrlo brzo, mislim. Pobijedili smo na nekim natjecajima, što nam je bilo veliko iznenađenje, sjetite da mi sviramo instrumentalnu glazbu koja i nije baš popularna vrsta glazbe.


RiRock.com: Vaš drugi album trebao bi biti objavljen 09.05.2011. možete li ga usporediti s prvijencem?

Tides From Nebula: Mnogo je više različith zvukova, bolja produkcija, više melodija i moram kazati album je tužniji od prvog, što mislim da je cool.


RiRock.com: Kao instrumentalni sastav imate li problema kod ostvarivanja kontakta s publikom?

Tides From Nebula: Nipošto, nastojimo pripremiti koncert na način koji će se svidjeti ljudima. Treba znati da su koncerti najčešće za publiku a ne samo za nas. I imamo Adama koji je odlični govornik.


RiRock.com: Prema nekim člancima vi ste odličan bend za slušat vas uživo. Što mislite što je važnije biti bili dobar bend uživo ili imati dobro snimljen i produciran album, izdan za izdavačku kuću?

Tides From Nebula: Oboje, odlični nastupi uživo uvelike će pomoći ako imate odličan album.


RiRock.com: Što mislite o korištenju interneta za promociju benda? I o novom trendu besplatnog djeljenja novih izdanja putem istoga?

Tides From Nebula: Mislim da je internet broj 1 medij trenutno. Nastojimo pratiti nove trendove. Imamo Twitter, Facebook, Myspace i sve ostalo. Ako se netko želi informirati o Tides From Nebula, sve je tamo. Što se tiče besplatnog objavljivanja glazbe online, mislim da je to dijelom dobar način promocije glazbe, no ipak je to najčešće odličan način objavljivanja albuma kada si stvarno veliki bend poput recimo Radioheada, tada ti ne treba velika izdavačka kuća koja bi pomogla oko promocije, sve se prenosi usmenom predajom.


RiRock.com: Trenutno ste na velikoj europskoj turneji. Volite li provoditi vrijeme na turnejama?
Tides From Nebula: Volimo biti na turneji. Naravno vrlo se iscrpimo, no to je mala plača s obzirom na to da sviramo svoju glazbu ljudima.

RiRock.com: Kao jedna od najboljih izvoznih delicija Poljske možete li nam obećati odličan koncert u Rijeci, na vašem jedinom koncertu u Hrvatskoj u sklopu ove turneje?

Tides From Nebula: Naravno, dat ćemo sve od sebe!


Miran Milić

Objavljeno 24.04.2011.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik