Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vatra - ”Sputnik” (Dallas records, 2008.)

Vatra - ”Sputnik” (Dallas records, 2008.)”Sputnik” je ime prvih 10 sovjetskih satelita od kojih je prvi prošao Zemljinom orbitom 1957. godine i označio početak osvajanja svemira. Prvi ”Sputnik” što na ruskome znači ”suputnik”, obilazio je Zemljinu orbitu 92 dana prije nego što je izgorio u atmosferi.

Promjer mu je bio tek 58 cm, a težio je samo 84 kg, no odmah je zagolicao maštu javnosti. Manje od mjesec dana nakon prvog lansiran je ”Sputnik 2” u kojem je bio pas Lajka. Glavna svrha prvih deset ”Sputnika” bila je priprema za svemirski let ljudske posade.

”Sputnik” je ime novog, petog studijskog albuma grupe Vatra koji će biti objavljen sredinom listopada. Pjesme su producirali, snimali i miksali Jura Ferina i Pavle Miholjević, poznati producentski dvojac i kreativna jezgra grupe Svadbas, u svom studiju od ožujka do svibnja 2008. godine.

Novi materijal u potpunosti je snimljen analogno čime je grupa uvjerljivo prenijela svoju prepoznatljivu energiju na studijske snimke. Primjetnu promjenu u zvuku donio je već prvi single „John Travolta“ koji posljednjih mjeseci suvereno vlada domaćim radijskim postajama.

Objavljeno 03.09.2008.

Vremeplov

Generalno gledano iz crvenog odela, kravata i starki pozdravlja vas jedan četrdesetogodišnjak koji se još ne predaje, jedna klinka koja tačno zna šta neće i dva klinca koja polako postaju svesna kako ništa ne znaju.
Nikola Pavković (Oružjem protivu otmičara)