Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazbenici iz cijele regije pjevali ’’Probudi se!’’

Glazbenici iz cijele regije pjevali ’’Probudi se!’’Subotnja večer bila je u znaku borbe za slobodu medija kroz projekt ’’Probudi se’’ Hrvoja Appelta koji je okupio Frankie, Martinu Vrbos, Nereda, grupe Diskurz, Mandrili, Elvis Jackson, TAK, Dubioza kolektiv, Vatra i Majke kao goste iznenađenja u Dom sportova na besplatan koncert.

Jaka imena domaće i strane glazbene scene jednoglasno su stala uz novinara istraživača u njegovom planu da ’’ispipa’’ bilo javnosti i prikaže stanje našeg društva.
Zapravo su sve ovo provokacije kojima želim vidjeti koliko je društvo senzibilizirano na probleme u kojima se nalazimo, a nalazimo se u velikim problemima jer je napad na slobodu medija i napad na slobodu življenja i napad na demokraciju – saznajemo od Appelta.

Koncert je došlo poslušati oko tisuću posjetitelja koji su se odlično zabavili, iako u malom broju koji nipošto ne priliči ovako jakim glazbenim imenima. U predvorju male dvorane Doma sportova svi posjetitelji mogli su se potpisati na dvije plahte dojmova, ali i pogledati izložbu fotografija ’’Napadi na novinare’’, koja prikazuje pretučene novinare iz Hrvatske. Upravo ta izložba treba na mjesec ili dva dana preseliti u vlakove Hrvatske željeznice kojima putuje velik broj ljudi i koji je ovim putem trebaju pogledati i komentirati.

Tijekom koncerta podijeljene su i nagrade ’’Guščje pero’’ novinarima, fotografima i snimateljima za poseban doprinos u promicanju slobode medija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji, a predstavili su ih Aleksandar Stanković, Zoran Šprajc, te Sanja Modrić iz Novoga lista.

Najglasniji su pak bili bendovi. Riječki Mandrili su posebno za ovu prigodu režirali video o korupciji sniman na prepoznatljivim riječkim lokacijama.
– Odmah nakon gostovanja Hrvoja Appelta u emisiji ’’Nedjeljom u 2’’ išao sam reći kolegama iz benda da bih ja njemu pomogao u svemu što radi. Tako smo i došli na ideju napraviti jedan spot čiji je režiser Tomislav Pović i koji prikazuje korupciju. Pričalo se nešto i o seljenju ovakvog koncerta u Rijeku, pa ako se to ostvari mi ćemo nastupati i tamo – rekao nam je Kristijan Ćoza.

Publiku su na noge podigli dečki iz susjedne Bosne i Hercegovine, Dubioza kolektiv koji su nominirani i za najbolju regionalnu izvedbu MTV-a i koji su kroz cijeli nastup vikali ’’Probudi se!’’.
– Pozvali su nas i kad smo saznali o čemu je riječ odmah smo odlučili doći. Slična je situacija i kod nas, bilo je dosta napada na novinare, pa smo odlučili sudjelovati – saznali smo od Adisa Zvekića i Amira Bušatlića.

Milica Milosavljević, Novi list

Objavljeno 05.10.2009.

Vremeplov

Za sedamnaesti rođendan dobio sam nešto love i dozvolu od staraca da si kupim prvu bas gitaru i pojačalo. Činjenica da sam tek par mjeseci kasnije otkrio kako je taj isti bas imao prije toga slomljen vrat, govori dovoljno o tome koliko sam se u bas razumio i kako me tip koji mi ga je prodao dobro procijenio kao totalnog debila... Nema veze. Bio je potpuno sjeban, ali je proizvodio mrak zvuk... Godinama.
Damir Urban