Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban Underground: Jake riječke snage @ Stereo dvorana

Urban Underground: Jake riječke snage @ Stereo dvoranaJučer je u Stereo dvorani održan prvi koncert iz novog koncertnog serijala ’’Urban Underground’’. Za prvi koncert organizatori, udruga dnk* i SVID Radio, odlučili su se za jake riječke snage ’’Diskurz’’, ’’Morso’’, ’’One Piece Puzzle’’ i ’’Mandrile’’, trenutno najzvučnija i možda najbolja imena riječke scene. Sva su četiri benda, inače vrlo različitog glazbenog izričaja, privukla mnogobrojnu publiku i napunila Stereo.

Koncert je točno u 22.45h otvorio punk bend ’’Diskurz’’. Grupa, koja nastavlja tradiciju odličnih riječkih punk bendova, odradila je još jedan prepoznatljiv te vrlo agresivan i energičan nastup, odsviravši pjesme s aktualnog albuma ’’U protivnom’’.

Iako je postojao strah organizatora da dečki ne nastupe samo pred konobarima publika se odazvala na njihov apel i došla u velikom broju na sam početak koncerta. Nakon njih uslijedio je odličan nastup pop-rock benda ’’Morso’’. Bend je odsvirao svoj klasični repertoar, ali s vidljim promjenama aranžmana te su pritom zvučali žešće i bolje no ikad. Njihova nova žestina u kombinaciji s zaraznim pop melodijama, čini ih jednim od najboljih pop-rock bendova u Hrvatskoj.

Nakon njih na pozornicu se popela najprovokativnija riječka četvorka, ’’One Piece Puzzle’’. U svojem nastupu još su jednom podsjetili publiku kako zvuče pjesme s njihovog prvijenca, ali su odsvirali i ’’Supervešmašinu’’ svoj prvi hit koji nije našao mjesto među ’’13 zlatnih hitova’’. Kao posljednji i najočekivanji nastupili su ’’Mandrili’’. Bend je ovaj nastup iskoristio za promociju svojeg novog singla ’’Padam’’, ali i za najavu nekih novih projekata. Tako su najavili suradnju s Valterom Kocijančićem, legendarnim riječkim punkerom i članom Parafa, koji se za tu priliku popeo na pozornicu i zajedno s Mandrilima odsvirao jednu pjesmu s albuma koji bi trebao izaći druge godine. Uz taj projekt, najavljen je i sljedeći album grupe premijernom izvedbom jedne od pjesama.

Vrlo zaposleni Mandrili publici su pružili još jedan odličan nastup i uspješno zatvorili prvu večer koncertnog serijala, koji se nastavlja 25. listopada koncertom grupe Kultur Shock.

Miran Milić

Objavljeno 27.09.2009.

Vremeplov

Muzika je ljepota, potraga za lijepim, potraga za duhovnom hranom...
Vlatko Stefanovski