Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban Underground: Jake riječke snage @ Stereo dvorana

Urban Underground: Jake riječke snage @ Stereo dvoranaJučer je u Stereo dvorani održan prvi koncert iz novog koncertnog serijala ’’Urban Underground’’. Za prvi koncert organizatori, udruga dnk* i SVID Radio, odlučili su se za jake riječke snage ’’Diskurz’’, ’’Morso’’, ’’One Piece Puzzle’’ i ’’Mandrile’’, trenutno najzvučnija i možda najbolja imena riječke scene. Sva su četiri benda, inače vrlo različitog glazbenog izričaja, privukla mnogobrojnu publiku i napunila Stereo.

Koncert je točno u 22.45h otvorio punk bend ’’Diskurz’’. Grupa, koja nastavlja tradiciju odličnih riječkih punk bendova, odradila je još jedan prepoznatljiv te vrlo agresivan i energičan nastup, odsviravši pjesme s aktualnog albuma ’’U protivnom’’.

Iako je postojao strah organizatora da dečki ne nastupe samo pred konobarima publika se odazvala na njihov apel i došla u velikom broju na sam početak koncerta. Nakon njih uslijedio je odličan nastup pop-rock benda ’’Morso’’. Bend je odsvirao svoj klasični repertoar, ali s vidljim promjenama aranžmana te su pritom zvučali žešće i bolje no ikad. Njihova nova žestina u kombinaciji s zaraznim pop melodijama, čini ih jednim od najboljih pop-rock bendova u Hrvatskoj.

Nakon njih na pozornicu se popela najprovokativnija riječka četvorka, ’’One Piece Puzzle’’. U svojem nastupu još su jednom podsjetili publiku kako zvuče pjesme s njihovog prvijenca, ali su odsvirali i ’’Supervešmašinu’’ svoj prvi hit koji nije našao mjesto među ’’13 zlatnih hitova’’. Kao posljednji i najočekivanji nastupili su ’’Mandrili’’. Bend je ovaj nastup iskoristio za promociju svojeg novog singla ’’Padam’’, ali i za najavu nekih novih projekata. Tako su najavili suradnju s Valterom Kocijančićem, legendarnim riječkim punkerom i članom Parafa, koji se za tu priliku popeo na pozornicu i zajedno s Mandrilima odsvirao jednu pjesmu s albuma koji bi trebao izaći druge godine. Uz taj projekt, najavljen je i sljedeći album grupe premijernom izvedbom jedne od pjesama.

Vrlo zaposleni Mandrili publici su pružili još jedan odličan nastup i uspješno zatvorili prvu večer koncertnog serijala, koji se nastavlja 25. listopada koncertom grupe Kultur Shock.

Miran Milić

Objavljeno 27.09.2009.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone