Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massimo – Acoustic Live u kazalištu Kerempuh

Massimo – Acoustic Live u kazalištu KerempuhTri dana rasprodane Gavelle i iznimno hvaljeni nastupi po kazalištima diljem Hrvatske pokazali su, tijekom koncertne turneje ”Vještina” 2006. godine, koliko Massimu gode takvi prostori. Odnosi se to ne samo na njegov glas, već i cjelokupni izgled na sceni, prepoznatljive pokrete dok pjeva i imidž ...

Savršeno se uklapa u kompoziciju kazališne pozornice koja ima i tu draž da omogućava neposredniju i intimniju interakciju s publikom. Logično je, stoga, bilo očekivati da se vrati u kazalište. I vraća se! Acoustic Live koncertom u zagrebačkom kazalištu Kerempuh 24. svibnja s početkom u 20 sati.

”Za mene postoji nekoliko vrsta muziciranja i svi su punopravni. Jednim od njih dočarava se sva silina elektroničke glazbe, a tu je i onaj akustični – sa što manje struje. Sva sreća pa je Eric Clapton snimio album ”Unplugged” što je uzet kao termin za svirku akustičnog tipa kakvu ćemo imati u Kerempuhu. Jer, kad god na koncertima krenemo svirati nešto tiše, zvuk se enormno popravlja i to zvuči fantastično”, kaže Massimo uz kojega će na pozornici biti i 10-ak glazbenika.

Govoreći o repertoaru predstojećeg koncerta Massimo napominje da publiku očekuje paleta notnih boja i vještina - od Beatlesa i Charlieja Richa do Franka Sinatre, Sjaja u tami i naravno pjesama s albuma ”Sunce se ponovo rađa” objavljenog krajem 2008. godine.

”Želimo da se publika osjeća kao da smo se našli na kakvom sofisticiranom tulumu, bit će to jedna opuštena večer uz apsolutno uživanje u glazbi. Dobili smo, naime, strašno puno upita zašto tako dugo nismo svirali u Zagrebu. Dat ćemo se sto posto, nema štednje energije”, ističe Massimo.

”Ovaj će koncert”, napominje Massimo, ”biti jedan od posljednjih vezanih uz album ”Sunce se ponovo rađa”: ”Čeka nas rad na novom albumu, materijal jednostavno ”moli” da ga se snimi.”

Nakon uspješnih albuma ”Vještina” (2004.) i ”Vještina 2” (2006.) Massimo je posljednjim studijskim uratkom dodatno podcrtao činjenicu da pripada vrhu domaćih glazbenih zvijezda, a takav status uživa i u susjednim zemljama. Da je tomu tako svjedoči i nedavni koncert u slovenskoj prijestolnici gdje se publika u Cankarjevom domu Massimu odužila sa ”standing ovation”.

Uoči dodjele Diskografske nagrade Porin nije naodmet ponoviti da je Massimo četiri godine zaredom osvajao Porin za najbolju vokalnu izvedbu. Takvo što doista mogu samo rijetki.

Objavljeno 10.05.2010.

Vremeplov

Zamislite da dođu svi ljudi svijeta u banke i žele dići svoje novce. Ne bi to mogli jer je novac fikcija, izmišljena stvar. Malo ga puste među ljude, kao mamac za ribe, a mi nasjednemo.
Krešo Tomec (Cubismo)