Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morso ”pokazao zube” mnogobrojnoj riječkoj publici

Morso ”pokazao zube” mnogobrojnoj riječkoj publiciSraz grupe Morso s riječkom publikom na živom bojnom polju znate-već-koje dvorane dogodio se silovito, s puno adrenalina i u strogo kontroliranim koncertnim uvjetima - kako i doliči promociji albuma na visokoj produkcijskoj razini mjerljivoj svjetskim standardima.

Gotovo nitko nije očekivao, a čini se niti sam bend, da će u petak navečer Stereo biti toliko dobro posjećen - koncertu je nazočilo sedamstotinjak posjetitelja – niti da će Morso naići na tako odličan prijem.

Zaigravši na svoju najjaču kartu – dosljednost spomenutim standardima trenutno vrlo popularne emo-rock struje u mainstream rocku – Morso je Riječanima pripremio prijateljsku cijenu ulaznice, dodatno pojačan zvučni sustav, bogatu scenografiju, pomno odabranu kostimografiju (o da, tek to je prava rijetkost na domaćem glazbenom terenu), dinamičan i raskošan light-show te ono što je najvažnije, maksimalno uvježban repertoar s ”Izloga”. Uz još pokoju pridodanu pjesmu poput pjesme ”Isolation”, standarda Joy Divisiona odsviranog u žestokoj heavy maniri irskog sastava Therapy?, Morso je na brzinu razoružao sve prisutne, pa i dežurne skeptike, ako ih je uopće i bilo u publici. Zaključak? Promocija kakva se rijetko viđa. Potvrda je stigla i od vodstva kluba – ovakav logistički pogon Stereo još nije vidio.

Morso je unatoč mlakom angažmanu promotora iz njihove diskografske kuće i nekim površnim kritikama albuma već na prvom samostalnom koncertu dokazao da se radi o bendu na koji Hrvati trebaju ozbiljno računati - samo ako nastave gristi ovakvom tenzijom kakvu su pokazali u petak navečer. Također, za daljnu ekspanziju na nacionalnom nivou u prilog bi im jako dobro došlo da ubodu barem dva hit-singla s nesuspregnutim komercijalnim htijenjima u odnosu na aktualne pjesme ”Sati”, ”Izlog” i ”Kao da neznam kraj”. Kratko i jasno – traži se punokrvni hit, njihovi ”Izgubljeni”, ”Svijet za nas” ili ”Ima li nešto”.

Ovi dečki (i cura) su prvim samostalnim riječkim koncertom pokazali da znaju ”upakirati priču” koja ima smisla, a i sami su se uvjerili da zainteresiranu i blagonaklonu publiku imaju. Uz malo sreće, održavanje kvalitete koju nedvojbeno imaju, te obavezan hit-dva s pomno razrađenim tekstom čija je poruka lako prihvatljiva i jasna već iz prvog refrena, Morso bi vrlo lako mogao odskočiti u prvu ligu domaćih rock bendova. (R.P.)

Objavljeno 19.10.2008.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf