Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Morso ”pokazao zube” mnogobrojnoj riječkoj publici

Morso ”pokazao zube” mnogobrojnoj riječkoj publiciSraz grupe Morso s riječkom publikom na živom bojnom polju znate-već-koje dvorane dogodio se silovito, s puno adrenalina i u strogo kontroliranim koncertnim uvjetima - kako i doliči promociji albuma na visokoj produkcijskoj razini mjerljivoj svjetskim standardima.

Gotovo nitko nije očekivao, a čini se niti sam bend, da će u petak navečer Stereo biti toliko dobro posjećen - koncertu je nazočilo sedamstotinjak posjetitelja – niti da će Morso naići na tako odličan prijem.

Zaigravši na svoju najjaču kartu – dosljednost spomenutim standardima trenutno vrlo popularne emo-rock struje u mainstream rocku – Morso je Riječanima pripremio prijateljsku cijenu ulaznice, dodatno pojačan zvučni sustav, bogatu scenografiju, pomno odabranu kostimografiju (o da, tek to je prava rijetkost na domaćem glazbenom terenu), dinamičan i raskošan light-show te ono što je najvažnije, maksimalno uvježban repertoar s ”Izloga”. Uz još pokoju pridodanu pjesmu poput pjesme ”Isolation”, standarda Joy Divisiona odsviranog u žestokoj heavy maniri irskog sastava Therapy?, Morso je na brzinu razoružao sve prisutne, pa i dežurne skeptike, ako ih je uopće i bilo u publici. Zaključak? Promocija kakva se rijetko viđa. Potvrda je stigla i od vodstva kluba – ovakav logistički pogon Stereo još nije vidio.

Morso je unatoč mlakom angažmanu promotora iz njihove diskografske kuće i nekim površnim kritikama albuma već na prvom samostalnom koncertu dokazao da se radi o bendu na koji Hrvati trebaju ozbiljno računati - samo ako nastave gristi ovakvom tenzijom kakvu su pokazali u petak navečer. Također, za daljnu ekspanziju na nacionalnom nivou u prilog bi im jako dobro došlo da ubodu barem dva hit-singla s nesuspregnutim komercijalnim htijenjima u odnosu na aktualne pjesme ”Sati”, ”Izlog” i ”Kao da neznam kraj”. Kratko i jasno – traži se punokrvni hit, njihovi ”Izgubljeni”, ”Svijet za nas” ili ”Ima li nešto”.

Ovi dečki (i cura) su prvim samostalnim riječkim koncertom pokazali da znaju ”upakirati priču” koja ima smisla, a i sami su se uvjerili da zainteresiranu i blagonaklonu publiku imaju. Uz malo sreće, održavanje kvalitete koju nedvojbeno imaju, te obavezan hit-dva s pomno razrađenim tekstom čija je poruka lako prihvatljiva i jasna već iz prvog refrena, Morso bi vrlo lako mogao odskočiti u prvu ligu domaćih rock bendova. (R.P.)

Objavljeno 19.10.2008.

Vremeplov

ZERP je bija realnost koja je trebala bit provedena, jer izlov ribe u mediteranskom bazenu je nategnut na 37% više nego što bi trebalo da se fond riba obnavlja.
Fran Tomašić (Kopito)