Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Joe Filisko i Eric Noden se vraćaju u Hrvatsku!

Joe Filisko i Eric Noden se vraćaju u Hrvatsku!Usni harmonikaš Joe Filisko i fingerstyle gitarista Eric Noden po treći puta dolaze u Hrvatsku...

U svom kratkom posjetu imat će vremena održati samo dva koncerta. Prvi nastup bit će u Sisku u ponedjeljak 11.11.2013., a drugi, dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Joe Filisko i Eric Noden glazbenici su posvećeni izvedbi autentičnog bluesa kakav se svirao u prvoj polovici 20 stoljeća: akustična varijanta delta bluesa s primjesama country bluesa i ragtimea te folk glazbe. Zajedno nastupaju od 2001. godine, a do danas su objavili tri nosača zvuka “Live” (2005), “I.C. Special” (2010) i “Missed Train Blues” (2012).

Joe Filisko vrhunski je svirač usne harmonike te jedan od najcjenjenijih blues edukatora. U suradnji s tvornicom Hohner razvio je novi model usne harmonike „Thunderbird“ koja proizvodi iznimo duboke tonove. Legendarni svirači „usnjaka“ za Filiska kažu da je trenutno „najveći autoritet dijatonske usne harmonike na planeti“ ili ga opisuju riječima: „Čovjek s najvećim utjecajem na razvoj usne harmonike u zadnja dva desetljeća“.

Eric Noden je pak gitarista i pjevač koji je koncertno aktivan 20 godina. Inspiraciju je pronašao u pionirima blues glazbe; Robert Johnson, Reverend Gary Davis i Charley Patton neki su od njih. Svira akustičnu i resonator gitaru. Majstor je upotrebe slide-a i otvorenih štimova. Zvuk koji izlazi iz njegovih instrumenata mješavina je ragtime, blues, folk i New Orleans stilova.

Zahvaljujući američkoj ambasadi u Zagrebu, ulaz na oba koncerta je besplatan.

Joe Filisko & Eric Noden - 11.11.2013. - Siscia Jazz Club, Sisak, 21:00
Joe Filisko & Eric Noden - 12.11.2013. - Hard Place, Zagreb, 21:00

Objavljeno 26.10.2013.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić