Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

48 koncerata u sklopu Špancirfesta

48 koncerata u sklopu ŠpancirfestaOvogodišnji Špancirfest u Varaždin dovodi od 20 do 29. kolovoza izvođače iz 13 zemalja, a kao glavne zvijezde zadnjeg dana festivala nastupit će Bajaga i Instruktori.

Uz brojne izlagače na varaždinskim gradskim ulicama u deset dana 12. ”špancirfesta” - ”Festivala dobrih emocija” bit će održano 48 koncerata, 22 predstave, 26 programa uličnih performansa i šest kreativnih radionica.

Koncertni programi održavat će se na trima pozornicama. Središnji gradski trg, popularni Korzo, predviđen je pak za izvođače zabavne glazbe i laganijih nota, a pozornica na Trgu Miljenka Stančića za ”World music”.

Na najvećoj pozornici na Starom gradu ”Špancirfest” će glazbeno otvoriti poznati makedonski glazbenik Kiril Džajkovski, poznat Varaždinicima od prošle godine, a njegova posebna gošća bit će Esma Redžepova.

Bogat desetodnevni koncertni program s izvođačima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, poput Hladnog piva, Jure Stublića i grupe Film te Pips, Chips & Videoclipsa, završit će 29. kolovoza Bajaga i Instruktori sa srbijanskom opernom pjevačicom Jadrankom Jovanović.

Miran Bojanić Morandini iz gradske turističke zajednice podsjetio je da je prošle godine festival uličnih šetača posjetilo 150.000 ljudi. Najavio je da će ”Špancirfest” biti prvi festival u Hrvatskoj koji će posjetiteljima besplatno ponuditi nov, suvremen komunikacijski kanal za sve obavijesti o festivalu.

Riječ je o aplikaciji ”iPhone” koja će pokrivati sva događanja, donositi vijesti te nuditi interaktivne mape.

Objavljeno 12.07.2010.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)