Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ljeto na Gradini: 17. kolovoza– 23. kolovoza 2010.

Ljeto na Gradini: 17. kolovoza– 23. kolovoza 2010.U nastavku vam donosimo program manifestacije Ljeto na Gradini u periodu od 17. do 23.08.2010.

Film: ”Slomljeni zagrljaji”
Utorak, 17. kolovoza 2010. u 21:00
Uloge: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo
Režija: Pedro Almodovar; 2009.; drama, triler; Rotten Tomatoes: 81%

Slijepi pisac suočava se s demonima prošlosti u melodrami Pedra Almodovara u kojoj fatalnu ženu opet glumi Penelope Cruz. Jedan čovjek živi i radi u mraku. Prije 14 godina doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je, uz vid, izgubio i ljubav svog života - Lenu. Imao je dva imena. Jedno je Harry Caine, povremeni pseudonim, a drugo Mateo Blanco, njegovo pravo ime koje koristi svakodnevno i kojim potpisuje svoje filmove. Poslije nesreće Mateo preuzima svoj pseudonim te jedne noći njegov prijatelj Diego doživi nesreću i Harry se odluči brinuti o njemu. U jednoj od dugih besanih noći, on Diegu ispriča priču, zapravo bolnu autobiografiju.

Cijena ulaznice: 25 kuna


Klapa Intrade
Četvrtak, 19. kolovoza 2010. u 21:00; Perivoj Gospe Trsatske

Zadarska klapa „Intrade“ djeluje od 1985. godine i danas je uvjerljivo najpopularnija klapska skupina u Hrvatskoj, a dobro je poznata i publici diljem Europe gdje je gostovala na poziv hrvatskih iseljenika. Prepoznatljivi su po komornom tonu kojeg njeguju, pomno izrađenoj interpretaciji, te dinamičkom nijansiranju glazbenog tkiva čime pokušavaju postići idealnu fuziju. Uz klapske pjesme rado pjevaju dalmatinske šansone, a najpoznatiji su po novim skladbama koje najčešće izvode uz gitare i mandoline. U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihova člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade. Svojim koncertima pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata.

Cijena ulaznice: 80 kuna (na dan koncerta 100 kuna)


Mostarsko narodno pozorište: ”Vicomafija iza rešetaka” (Mujo, Haso i Fata)

Subota, 21. kolovoza 2010. u 21:00
Urnebesna komedija s vicevima o Sulji, Muji i Fati
Režija: Ratko Orozović; igraju: Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Emir Sejfić

Suljo, Mujo i Fata je sexy komedija u kojoj prvi put na kazališne daske stupaju glavni junaci svih mogućih viceva, a koji polako i strpljivo otkrivaju tko ustvari proizvodi, pravi i širi viceve. Upravo zbog krize smijeha, odnosno krize ljudskih odnosa i trenda materijalnosti, Suljo i Mujo se, kao vicobosovi i vicodileri, predaju, bježe iz viceva i život nastavljaju u hrvatskom zatvoru. U ulozi prikrivenog istražitelja Fata ih nastoji vratiti u viceve jer su ih u zatvoru prisiljeni proživljavati - uživo. Ovo zanimljivo ostvarenje po tekstu Jaska da Game, u režiji Ratka Orozovića igraju glumci profesionalnog Narodnog pozorišta iz Mostara Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Emir Sejfić. Predstava nije preporučljiva za djecu zbog slobodnijeg izražavanja, kako je to uobičajeno kada su Suljo i Mujo u pitanju.

Cijena ulaznice: 80 kuna (na dan predstave 100 kuna)


RI Rock na gradini: Father, Grad, Morso
Nedjelja, 22. kolovoza 2010. u 21:00

Treću godinu zaredom pozornica na gradini će u jednoj jedinstvenoj večeri ugostiti tri riječka benda – nakon mladih bendova, nova koncepcija predstavit će neke od najznačajnijih predstavnika riječke rock scene: Father, Grad i Morso. Legendarna riječka rock skupina Grad osnovana je 1985. godine te do danas drži naziv „najvećeg malog hrvatskog benda“. Autori su mnogobrojnih hitova poput „Nebo“, „Ima li nešto“, „Glad“, „Biti normalan“ i dr., a ovog su proljeća izdali vrlo hvaljeni novi album „Ne“. Father je alternativni rock bend osnovan 2000. godine, a dosad su već skupili impozantni broj velikih nastupa, među ostalima s Anthraxima, Kornom i Apocalypticom, svirali su diljem Velike Britanije, a ljubimci su frontmena Irona Maidena Bruca Dickinsona koji na BBC radiju često pušta njihove pjesme. U pripremi je njihov drugi album. Članovi grupe Morso glazbom se bave 10-ak godina, miljenici su riječke publike iako imaju tek jedan diskografski uradak iza sebe („Izlog“, 2009.). S dva ravnopravna vokala (ženski i muški) i svojim modernim zvukom, u dosluhu s trendovima na svjetskoj sceni, nesumnjivo predstavljaju dobro došlu dozu energije i novih ideja na domaćoj rock sceni.

Cijena ulaznice: 60 kuna (stajanje); na dan koncerta 80 kuna


Filip Šovagović: ”Stanje nacije”

Ponedjeljak, 23. kolovoza 2010. u 21:00
Monodrama transformirana u kino projekciju i koncert

Filip Šovagović igra dramu Filipa Šovagovića u režiji Filipa Šovagovića i produkciji Filipa Šovagovića. Ono, ku’iš… Filip, full, Šovagović… Šovagovićev službeni hagiograf i samozvani predsjednik Društva za zaštitu Filipa Šovagovića, a inače kazališni kritičar i publicist, Tomislav Čadež, tvrdi da je „Stanje nacije“ monodrama 103 prizora i skoro isto toliko likova, od kojih je onaj glavni izvjesni – Arterije Fras Vraz Filipović. „Arterije je dramaturg Hrvatske radiotelevizije koji svoju osobnu priču počinje opisujući san o epizodi iz Domovinskog rata, iako u ratu nikad nije bio, da bi zatim, pušeći nemilice cigaretu za cigaretom, i skačući iz priče u priču neurotičnim stilom mrzovoljna čovjeka prepričao niz vlastitih zgoda. Od uzaludnih pokušaja mršavljenja, preko rada na filmu, ili svakodnevnih nastojanja da izbjegne plaćanje bezbrojnih dugova banci i znancima, pa do postavljanja kazališne predstave u BiH koja, dakako, završava međuetničkim prepucavanjem i nabacivanjem stereotipnim izjavama – Arterije se u svojim pričama neprestano, iako okolnim putem, dotiče osnovne teme djela, postavljajući dijagnoze preko simptoma kronične prezaduženosti, osobnog nezadovoljstva, stresa, viška, ovisnosti i loše kinematografije.“ (Miroslav Zec, Novi list)

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan predstave 80 kuna).

Prodajna mjesta ulaznica:
Turistički informativni centar Korzo, Kartomat Korzo, Caffe bar „Gradina“ (Trsatska gradina), Agencija „New Sound“ Matulji, www.kulturaplus.com

Objavljeno 17.08.2010.

Vremeplov

Nikad u stvari nismo napravili album na način da smo nešto svijesno kalkulirali kako trebamo napraviti, ne znam, nešto za publiku…
Srđan Gojković Gile (ELORG), intervju za RiRock.com