Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Močvara vam nudi...

Močvara vam nudi...U nastavku vam donosimo program zagrebačkog kluba Močvara za ovaj tjedan.

Srijeda 02.12.

Zea (Nizozemska) su jedan od onim malih simpatičnih bendova koji uporno izbjegavaju svrstavanje u bilo kakve glazbene pravce, jer su jednostavno prekreativni, preavaturistični, prezanimljivi.

Dolaze iz Amsterdama, a jedan od članova je također i vokal legendarnih The Ex-a, tako da će ovaj koncert lijepo doći kao zimsko zagrijavanje za njihov proljetni koncert u Močvari.

Zea su glazbeno raznoliki i koriste ono najbolje od svojih mnogobrojnih utjecaja - ima tu zvukova PIL i Joy Division, Swell Maps i Atari Teenage Riot, dakle svega od punk-a, noise-a do nintendo-core-a spojeno u vrlo smislenu i simpatičnu cjelinu, uz naravno nezaobilaznu dozu humora.


Kanipchen-Fit (S.A.D./Nizozemska) je žensko-muški duo kojeg čine vizualna umjetnica i pjesnikinja Gloria i Empee, koji je također član i nizozemskog benda Solbakken (poznati i po suradnji sa Black Heart Procession, projekt In The Fishtank/Touch and Go).

Glazba Kanipchen-Fit je gotovo kućne atmosfere - vrlo intimna, nenametljiva, a ujedno i ekscentrična, dok su tekstualno iznimno raznoliki te se bave temema širokog spektra poput korupcije, religije, itd.

Na trenutke Kanapichen-Fit će nas odvesti u davno doba mračnog synth punka Suicide-a, raznježiti nas pokojom baladom podsječajući nas na Ninu Simone, a onda opet provesti kroz svoju lo-fi avanturu poput njihovih simpatičnih sugrađana iz New Yorka - Moldy Peaches.

+ SubNoir
Baršunastim hodnicima glazbenog polusvijeta vode vas dj Sleaz-O-Sonic, dj Kornel i vj Kurt uz voodoo hipno pogo acid freak electro jazz noir psycho minimal blues experimental country trash zvukove bendova poput Suicide, Faust, Cramps, Fall, Captain Beefheart, Can, Deja Voodoo, Screamin’ Jay Hawkins, 13th Floor Elevators, Jimmy Castor Bunch, Einstürzende Neubauten, Blurt, Jonathan Richman, Dead Kennedys, Black Lips, Gun Club, King Kong, Neu!, 16 Horsepower,…

V 20:00 K 21:00
upad: 30 KN


Četvrtak 03.12.

Koncert etno odjela Hrvatske glazbene unije

Afion (Zagreb) je akustična skupina koji sviraju vlastite interpretacije tradicijskih pjesama s područja od Mure do Pirina, ponekad malo i šire i duže, u kojima se odražava široka paleta ljudskih osjećaja (ljubav, životna radost i vedrina, ali i tuga, čežnja, bol i sevdah). Afionov zvuk je istovremeno prozračan i snažan, lepršav i zemljan, ali uvijek prirodan te osvaja svojom izravnošću i toplinom.


Multiotočki rock sastav Kopito (Vis, Korčula, Brač, Zagreb) nudi mediteranske melodije začinjene rock zvukom, klapsko pjevanje i mornarske majice.


Grupa S.o.M. (Zagreb) je započela s radom 2005. godine kao jednočlani projekt u improviziranom kućnom studiju s ciljem obrade međimurskih napjeva na novi način.
S.o.M. spaja kontraste - izvorne melodije starih narodnih pjesama stavljaju u doom aranžmane (ekstremna grana teškog metala specifična po sporom ritmu i tamnoj atmosferi), naglašavajući dramatičnost pjesama mističnim ambijentom i velikim dinamičkim oscilacijama. No, tu tamnu atmosferu i grubo pjevanje razbija čisti ženski vokal koji simbolizira svjetlost u mraku, vodilju koja šalje nedvojbenu poruku da uvijek postoji nada i cilj prema kojemu treba krenuti.

Grupa želi mlađim generacijama koje vole metal glazbu prenijeti poštovanje prema kulturnom nasljeđu naših starih, a starijim generacijama poruku da glazba koja je žestoka i crna po izričaju ne mora nužno biti destruktivna po sadržaju, kako se to prečesto prikazuje.

Temelj stvaralaštva čine vokalne dionice tradicionalnih napjeva hrvatskih krajeva, u početku pretežito Međimurja, no političke granice nemaju nikakvu vrijednost u stvaranju, pa se tako nastoji provući i ideja multikulturalnosti miješanjem različitih stilova u istoj pjesmi.

Koncert organizira Odjel etno glazbe pri Hrvatskoj glazbenoj uniji kao dio promocije CD kompilacije ”Woodplugged - Cro World Music CD kompilacija za WOMEX 2009” namijenjene predstavljanju na ovogodišnjem sajmu WOMEX (Copenhagen, 28.10. - 01.11.2009.).

Koncerti, kao i sudjelovanje na sajmu Womex, realiziraju se uz podršku Ministarstva kulture RH. Etno odjel okuplja etno glazbenike, promotore i izdavače, predstavnike domaćih world music festivala,...
Rad Odjela usmjeren je na popularizaciju i afirmaciju etno glazbe, te Odjel godinama sustavno promovira hrvatsku etno scenu na najznačajnijoj međunarodnoj world music manifestaciji, glazbenom sajmu WOMEX.

V 20:00 K 21:00
upad: 35 KN


Petak 04. 12.

Figli Di Madre Ignota, razveseljevači iz Milana po nebrojeni put dolaze pokoriti Močvaru i svoje fanove. Za one koji ne znaju Figli Di Madre Ignota ili “Sinovi nepoznate majke” je jedan od najsimpatičnijih bendova, a sviraju temperamentni ska začinjen balkan ritmovima, ugođajem šansona, surfom i drugim retro elementima.

Dok ih neki pokušavaju definirati kao klezmer-polka-ska-swamp-o-billy bend, drugi ih opisuju i ovako: patchanka, maccaroni swing, rumba, mambo, ska i rocksteady miks.

Da je ljubav između Močvare i „Sinova nepoznate majke“ velika, ali i obostrana, najbolje govori podatak da su jednu pjesmu nazvali upravo Fanfara Mocvara, dok je Močvarin ilustrator Hof napravio i omot njihovog zadnjeg albuma „Fez Club“. Ovom prilikom odsvirat će i neke pjesme sa njihovog novog albuma koji upravo snimaju. U svakom slučaju temperamentni Talijani obučeni u smiješna odijela stvaraju na koncertima urnebesnu atmosferu koja tjera publiku da podivlja zajedno s njima.

+ dj RENT-A-CAR (Split) koji nudi pravi koktel muzičkih stilova (patchanka, ska, polka, dancehall, klezmer, soul, punk, gypsy, rocksteady), te će uveseljavati sve prisutne svojim brass melodijama i neodoljivim un ca un ca ritmovima gitare.

V 21:00 K 22:00
upad u pretprodaji: 45 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 60 KN

Objavljeno 02.12.2009.

Vremeplov

Biti u Fleetwood Macu je kao biti na stalnoj grupnoj terapiji.
Mick Fleetwood