Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune vam predstavlja: Jarboe with P. Emerson Williams

Distune vam predstavlja: Jarboe with P. Emerson WilliamsNakon prošlogodišnjeg nastupa nekadašanja članica legendarnih The Swans ponovo se vraća u Rijeku…

U sklopu nove evropske turneje jedna od dvije ključne figure kultnih The Swans, Jarboe izabrala je Rijeku za promociju svog novog materijala.

Riječ je o novoj kombinaciji, Jarboe uz melodičan izirčaj, sa iskrenim vokalom, nabijenim emocijama s P.Emerson Williamsonom na solo akustičnoj gitari, temeljen na sirovom ’’unplugged’’ rocku.

Jarboe je, nakon razlaza s grupom Swans, nastavila njihovu mračnu i ekstremnu tradiciju. Kroz specifičan vokal, njen repertoar uključuje različite glasovne eskapade od stidljive učenice preko zavodnice do demona.

Njezin je rad unutar i izvan legendarnih Swans zadobio međunarodnu pažnju kritike i publike.
Potvrda za to je i niz suradnji s vrlo zanimljivim glazbenicima kao što su Justin Broderick (Napalm Death, Godflash, Jesu), Jim Thirlwell (Foetus), Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten, Bad Seeds), Alan Sparhawk (Low), Phil Anselmo (Pantera), Attila Csihar (Mayhem i Sunn O)))...

Jarboin trenutni izričaj je melodičan, sa iskrenim vokalom, nabijenim emocijama na solo akustičnoj gitari temeljen na sirovom ’’unplugged’’ rocku.

Turneju obilježavaju pjesme sa nedavno samoizdanog albuma ”Dreams” kao i mnoštvo pjesama iz ciklusa ”Indemnity”, koje se mogu nači na vinilu od rujna ove godine u izdanju Burning World Recordsa (Nizozemska).

Jarboe crpi svoju glazbu iz izvora krajnje nabijenih odnosa: odrastanja na ulicama New Orleansa na delti rijeke Mississipi, u obitelji roditelja FBI-ajevaca, izvođenja eksperimentalnih performansa, življenja u New Yorku u post no-wave sceni, studija književnosti i drame, povijesti sviranja u Swansima i javnog nastupanja na koncertima diljem svijeta (po klubovima, umjetničkim galerijama, katedralama, festivalima, radio i TV stanicama).

Teško je izdvojiti i nabrojati sve ono čime se P. Emerson Williams bavio u svojoj prebogatoj umjetničkoj karijeri, od glazbe i slikarstva(ponajviše ilustracije), pa sve do pisanja i video uradaka. Najbolje je krenuti od same činjenice da mnogi današnji glazbeni konumenti nisu svjesni da slušaju ili su slušali njegovu glazbu,a njihov broj i dalje konstanstno raste.

Njegova umjetnička vizija odvela ga je u posve nove i nepoznate svjetove, gdje je radeći na mnogim projektima uspio prijeći preći preko limita fizičkog i virtualnog( digitalnog) medija te žanra i stila performansa. Bruseći svoj talent kroz glazbu i slikarstvo postaje glavnom pokretačkom snagom bendova u kojima je nastupao, poput Choronzona, Veil of Thornsa i kkoagulaa.

Sa Chorzonima, Williams produbljuje svjetove industrijale i black metala, elektonskog dancea i dark american, čistog gotha sa Veil of Thornsima, a na projektima sa Sleep Chamberima sve dodatno začinjava raznim elementima zvučne alkemije.... Dok je svirao u Viel of Thornsima, dijelio je pozornicu sa Clan Of Xymox, This Ascension, One Of Us.

Mjesto: brod Marina
Početak: 21:00
Dan i datum: nedjelja, 01.12. 2013.
Ulaznice:
od 01.10. - 17.11. 60,00kn
18.11. - 01.12. 85,00kn
na ulazu 105,00kn
Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a), sustav Entrio.hr

Objavljeno 28.10.2013.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich