Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune vam predstavlja: Jarboe with P. Emerson Williams

Distune vam predstavlja: Jarboe with P. Emerson WilliamsNakon prošlogodišnjeg nastupa nekadašanja članica legendarnih The Swans ponovo se vraća u Rijeku…

U sklopu nove evropske turneje jedna od dvije ključne figure kultnih The Swans, Jarboe izabrala je Rijeku za promociju svog novog materijala.

Riječ je o novoj kombinaciji, Jarboe uz melodičan izirčaj, sa iskrenim vokalom, nabijenim emocijama s P.Emerson Williamsonom na solo akustičnoj gitari, temeljen na sirovom ’’unplugged’’ rocku.

Jarboe je, nakon razlaza s grupom Swans, nastavila njihovu mračnu i ekstremnu tradiciju. Kroz specifičan vokal, njen repertoar uključuje različite glasovne eskapade od stidljive učenice preko zavodnice do demona.

Njezin je rad unutar i izvan legendarnih Swans zadobio međunarodnu pažnju kritike i publike.
Potvrda za to je i niz suradnji s vrlo zanimljivim glazbenicima kao što su Justin Broderick (Napalm Death, Godflash, Jesu), Jim Thirlwell (Foetus), Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten, Bad Seeds), Alan Sparhawk (Low), Phil Anselmo (Pantera), Attila Csihar (Mayhem i Sunn O)))...

Jarboin trenutni izričaj je melodičan, sa iskrenim vokalom, nabijenim emocijama na solo akustičnoj gitari temeljen na sirovom ’’unplugged’’ rocku.

Turneju obilježavaju pjesme sa nedavno samoizdanog albuma ”Dreams” kao i mnoštvo pjesama iz ciklusa ”Indemnity”, koje se mogu nači na vinilu od rujna ove godine u izdanju Burning World Recordsa (Nizozemska).

Jarboe crpi svoju glazbu iz izvora krajnje nabijenih odnosa: odrastanja na ulicama New Orleansa na delti rijeke Mississipi, u obitelji roditelja FBI-ajevaca, izvođenja eksperimentalnih performansa, življenja u New Yorku u post no-wave sceni, studija književnosti i drame, povijesti sviranja u Swansima i javnog nastupanja na koncertima diljem svijeta (po klubovima, umjetničkim galerijama, katedralama, festivalima, radio i TV stanicama).

Teško je izdvojiti i nabrojati sve ono čime se P. Emerson Williams bavio u svojoj prebogatoj umjetničkoj karijeri, od glazbe i slikarstva(ponajviše ilustracije), pa sve do pisanja i video uradaka. Najbolje je krenuti od same činjenice da mnogi današnji glazbeni konumenti nisu svjesni da slušaju ili su slušali njegovu glazbu,a njihov broj i dalje konstanstno raste.

Njegova umjetnička vizija odvela ga je u posve nove i nepoznate svjetove, gdje je radeći na mnogim projektima uspio prijeći preći preko limita fizičkog i virtualnog( digitalnog) medija te žanra i stila performansa. Bruseći svoj talent kroz glazbu i slikarstvo postaje glavnom pokretačkom snagom bendova u kojima je nastupao, poput Choronzona, Veil of Thornsa i kkoagulaa.

Sa Chorzonima, Williams produbljuje svjetove industrijale i black metala, elektonskog dancea i dark american, čistog gotha sa Veil of Thornsima, a na projektima sa Sleep Chamberima sve dodatno začinjava raznim elementima zvučne alkemije.... Dok je svirao u Viel of Thornsima, dijelio je pozornicu sa Clan Of Xymox, This Ascension, One Of Us.

Mjesto: brod Marina
Početak: 21:00
Dan i datum: nedjelja, 01.12. 2013.
Ulaznice:
od 01.10. - 17.11. 60,00kn
18.11. - 01.12. 85,00kn
na ulazu 105,00kn
Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a), sustav Entrio.hr

Objavljeno 28.10.2013.

Vremeplov

Svjestan sam toga da svaki čovjek ima dvije grupe neprijatelja, u jednu spadaju pravi prijatelji a u drugu krivi prijatelji...
Predrag Kraljević Kralj (Termiti), intervju za RiRock.com