Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Good Day To Die - nakon europske turneje novi album

Good Day To Die - nakon europske turneje novi album Dvije godine nakon hvaljenog prvijenca ’Hazing Through Shadows’, zagrebačko-korčulanska kombinacija Good day to die vraća se na scenu s novim albumom ’Total Drive’.

Isti je sniman tokom posljednjih 6 mjeseci u Zagrebu, a masteriran od strane legendarnog američkog underground heroja Billy Andersona u Kaliforniji (Eyehategod, Fantomas, Melvins, Neurosis, Sick Of It All itd).

S godinama GD2D u potpunosti su se odmakli od čistih metal utjecaja, pa je na ’Total drive’ njihov bazični stoner rock zvuk prošaran prije svega blues i garage rock utjecajima. Izvrsna ’starinska’ produkcija
istovremeno je i kristalno čista, a band danas očito inspiraciju crpi iz cijele palete bandova od Led Zeppelin i Black Sabbath pa do The White Stripes i Queens of the stone age.

Materijal sa ’Total Drive’ albuma band je uživo već isprobao na europskoj turneji prošli mjesec, tokom koje su odsvirali 10ak koncerata u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj i Španjolskoj. Hrvatsku premijeru novi album uživo će imati na Mars festivalu u Zagrebu 28.05., nakon kojeg će band nastaviti sa svirkama tokom ljeta. ’Total drive’ je u prodaji diljem Hrvatske od prošlog tjedna.

Objavljeno 02.05.2010.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)