Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Good Day To Die - nakon europske turneje novi album

Good Day To Die - nakon europske turneje novi album Dvije godine nakon hvaljenog prvijenca ’Hazing Through Shadows’, zagrebačko-korčulanska kombinacija Good day to die vraća se na scenu s novim albumom ’Total Drive’.

Isti je sniman tokom posljednjih 6 mjeseci u Zagrebu, a masteriran od strane legendarnog američkog underground heroja Billy Andersona u Kaliforniji (Eyehategod, Fantomas, Melvins, Neurosis, Sick Of It All itd).

S godinama GD2D u potpunosti su se odmakli od čistih metal utjecaja, pa je na ’Total drive’ njihov bazični stoner rock zvuk prošaran prije svega blues i garage rock utjecajima. Izvrsna ’starinska’ produkcija
istovremeno je i kristalno čista, a band danas očito inspiraciju crpi iz cijele palete bandova od Led Zeppelin i Black Sabbath pa do The White Stripes i Queens of the stone age.

Materijal sa ’Total Drive’ albuma band je uživo već isprobao na europskoj turneji prošli mjesec, tokom koje su odsvirali 10ak koncerata u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj i Španjolskoj. Hrvatsku premijeru novi album uživo će imati na Mars festivalu u Zagrebu 28.05., nakon kojeg će band nastaviti sa svirkama tokom ljeta. ’Total drive’ je u prodaji diljem Hrvatske od prošlog tjedna.

Objavljeno 02.05.2010.

Vremeplov

Vjernik sam. Ne idem u crkvu. Ne pripadam niti jednoj određenoj religiji, ali vjerujem u Boga. Ne bih mogao pisati ono o čemu pišem i biti kreativan bez određenog oblika vjerovanja.
Nick Cave